YYÜ kampüsünde yapılan törene Van Vali Vekili Zafer Coşkun, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ODTÜ mezunu CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, ODTÜ Eymir Vakfı Başkanı Vasfiye İpekçi, akademik personel ve öğrenciler katıldı. ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu'nun halk oyunları gösterisi ile başlayan açılışta ilk konuşmayı ODTÜ Eymir Vakfı Başkanı Vasfiye İpekçi yaptı. Dersliklerin temelinin 3 ay önce atıldığın belirten İpekçi, "Açılışı yapmaktan mutluyuz. İkinci bir mutluluğumuz daha var. 200 kişilik yurt binamızın da temelini atmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Van'ı hiç unutmadık, unutmayacağız" dedi.

REKTÖR BATTAL: DESTEKLERLE AYAKTAYIZ

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası yardım çağrılarının karşılık bulmasının kendilerin güç verdiğini belirterek, eğitim ve öğretime kısa sürede başlamalarının sebebinin bu olduğunu söyledi. Rektör Battal, "Bu destekler iki yönüyle önemli. Birincisi sorunumuzu çözüyor. Bir de sesimize kulak veren birilerinin olması enerjimize enerji katıyor. Depremden sonra bütün Türkiye bizim yanımızda oldu. Bu gücü, bu enerjiyi yanımızda görünce kısa sürede eğitim öğretime başladık ve ayaktayız" dedi. Açılışa katılan ODTÜ mezunu olan CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli'de ODTÜ'lülerin birçok özelliğinin yanında toplumsal duyarlılığınında olduğuna dikkat çekti.

DEPREM DOĞU BATI KARDEŞLİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Vali Vekili Zafer Coşkun da kentin iki sarsıntıyla yıkım yaşadığını ancak çok güzel sonuçlar da doğurduğunu söyledi. Özellikle doğu batı arasında kardeşliğin yeniden gözönüne serildiğini belirten Coşkun, "Türkiye'nin her kesiminden Van'a yardım yağdı ve bu bizi çok duygulandırdı. Bu insanların kalpleri adeta Van'da attı. Doğu-batı kardeşliği yönüyle de çok güzel bir sonuç oldu. Kardeşliğe bir katkı olarak değerlendirdiğim bu yapıtı açmaktan dolayı da memnuniyet duyuyorum. Dediğim gibi ülkemizin birlik ve beraberliğine leke düşürmek isteyen, ülkemizi parçalamak isteyen insanlara da çok güzel bir cevap niteliğinde olduğunu düşünüyorum. Bu yapıtın maddi yönünden ziyade manevi yönünün daha büyük olduğunu düşünüyorum. Birlik beraberlik ruhunu gösterme adına çok önemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından yine ODTÜ Eymir Kültür Vakfı tarafından yaptırılacak 200 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı. Açılış töreni verilen kokteyl ile son buldu.


MÇ-(FE/AAA)(FOTOĞRAF)