Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'nde yemekhane önünde toplanan 100 kadar öğrenci, dün ODTÜ'de yaşanan olayları protesto etmek için 'Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip, üniversiteden defol' yazılı pankart açıp rektörlük binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup adına rektörlük önünde basın açıklamasını Ali Şahinbaş okudu. Şahinbaş şunları kaydetti:

"Üniversiteleri doğrudan sermayenin insafına bırakan üniversiteleri gerici ağlarıyla sarmalayan Ortadoğu'da savaş çığırtkanlığı yapan, Türkiye'yi NATO üssü haline getirmeye çalışan Tayyip Erdoğan dün ODTÜ'ye binlerce polis ile girdi. memleketin her yerinde uyguladığı gerici ve piyasacı politikalara karşı duran tüm muhalifleri baskılarla sindirmeye çalışan AKP iktidarı ileri demokrasisini dün ODTÜ'de de gösterdi. Tayyip Erdoğan'ı ve polislerini üniversitede istemeyen ODTÜ öğrencilerine Tayyip Erdoğan'ın polisleri saatlerce saldırdı. Dün ODTÜ'lülerin gösterdiği gibi memleketin her alanını ODTÜ'ye çevirerek AKP'nin baskılarına direneceğiz ve yarattığı karanlığı parçalayacağız."

KENT MERKEZİNE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Basın açıklamasının ardından kampüsten kent merkezine yürümek isteyen öğrencilerin önü, yurtların girişinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi polisleri tarafından kesildi. Polisin uyarısına karşın yürümekte ısrar eden öğrencilere biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Kısa süren arbedenin ardından kalabalığın büyük çoğunluğu dağıldı. Kalan bir grup örenci, kısa süreli polisle tartıştıktan sonra dağıldı.



HT-SK(EK/AAA)