AÜ Kampüsü Batı Kapısı'nda toplanan Tarih Topluluğu'na bağlı 10 öğrenci, ODTÜ'de çıkan olayları kınamak için basın açıklaması yaptı. Polis ile öğrenciler arasında kavga değil, Türkiye tarihinin ilk yerli uydusu olan Göktürk-2'nin uzaya fırlatılışının kutlanılması gerektiğini belirten öğrenciler, şunları söyledi:

"Türkiye için oldukça önemli bir günün haklı gururunun yaşanılması gerekirken, öğrenci kisvesine bürünen ve öğrencileri temsil ettiklerini iddia eden terörist vari gruplar tarafından ODTÜ'de menfur olaylar gerçekleşmiştir. Yapılan eylemlerde amaç hak arayışı ve özgürlükten ziyade, okullarda korku salıp insanları yıldırma ve bazı grupları sindirerek üzerinde egemen olmaya çalışmaktır. ODTÜ'de gerçekleşen olaylar planlı bir anarşidir."

Lastik yakılmasını, molotofkokteyli atılmasını illegal örgütlerle bağlantılı kişilerin olaylarda yer almasına bağlayan öğrenciler şöyle devam etti:

"ODTÜ'de gerçekleştirilen ve biz Türk gençliğine asla ve asla bağdaşmayan davranışlar ODTÜ'yü kurum olarak değil, bu olayları gerçekleştirenleri ve onlara da destek olanları bağlamaktadır. Bu hususta Akdeniz Üniversitesi Tarih Topluluğu olarak bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve onlara kol kanat gerenleri şiddetle kınıyor, yaşanılanları marjinal ve illegal grupları maksatlı tavırları olarak görüyoruz."

Basın açıklamasını alkışlarla bitiren grup olaysız dağıldı.