5'i tutuklu 13 sanığın yargılandığı Oda Tv Davası'nın 13. duruşması öncesi Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için eylem yapıldı. "Zindanlar boşalsın, gazetecelirere özgürlük" yazılı pankart açılan eylemde, Odatv ve KCK davasında tutuklu gazetecilerin de aralarında bulunduğu sanıkların fotoğraflarını adliye önünde yere dizildi. Aralarında davanın tutuksuz sanıkları Nedim Şener, Ahmet Şık, Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP milletvekilleri Oktay Ekşi, Haluk Eyidoğan, Celal Dinçer gazeteciler Ahmet Hakan, Uğur Dündar, Orhan Bursalı, Ayşenur Arslan, oyuncular Tarık Akan ve Orhan Alkaya'nın da bulunduğu yüzlerce kişi eyleme katıldı.


GAZETECİLER KALEM BIRAKTI


Eylemde açıklama yapan Ayşenur Arslan, "Biz gazeteciler bu pankartın arkasında fotoğraflarımızda yerde olmamalıyız. Siz kameraman ve muhabir arkadaşlarımızın yanında olmalıyız. Gazeteci olarak durmamız gereken yer o. Ne yazıkki değiliz. Bizler fotoğrafları olan arkadaşlarımızın, cezaevlerinde tutuklu olarak yıllardır ceza çeken arkadaşlarımızın durumunu anlatabilmek için buradayız. Aslında durum çok net. 'O haberi niye yazdın, bu haberi niye yapmadın' diye soruluyor arkadaşlarımıza" dedi. Davada bazı sanıkların tahliye edilmesini beklediklerini ifade eden Arslan, "Umarım bugün arkadaşlarımızın bir bölümünü gene almak için Silivri'de olacağız. Yine hoplayıp zıplayacağız. Sonra içerde kalanları almak için burada buluşacağız. Yine Silivri'ye gideceğiz" diye konuştu. Arslan, "Soner içerde benim için yatıyor. Ben konuşamayım diye yatıyor. Barış Terkoğlu sizin için yatıyor. Siz konuşamayın diye yatıyor. Bunu bilmek, gazeteciliğimizi bilmek ve gazeteciliğimizi sonuna kadar savunmak için buradayız." ifadelerini kullandı.


Basın açıklamasının ardından gruptakiler ellerinde bulunan kurşun kalemleri ‘Zindanlar boşaltılsın, gazetecilere özgürlük’ yazılı pankartın üzerine bıraktı.