Selahattin GÜNDAY-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, ODATV davasında mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, "Sanıkların burada bir gün fazla yada bir gün az kalmasına buradaki üç hakimden başka kimsenin gücü yetmez" dedi.


Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 15. duruşmasında ara karar için ara verildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın öğleden sonraki oturumunda tutuklu sanık Hanefi Avcı savunma yaptı. Davanın delillerinin word dosyası üzerine kurulu olduğunu belirten Avcı, “Bu dosyalar bize yapılan iftiranın delilidir. TÜBİTAK’ın eksiği var, yanlışı yok. O bilgisayarlara, uzaktan ele geçirme saldırısı yapılmıştır"dedi. Avcı’nın savunmasının ardından avukatlar tahliye talebinde bulundu. Taleplerin ardından mahkeme, karar için ara verdi.


MAHKEME BAŞKANI: “BİZİM İÇİN AKP’NİN KÖPEĞİ DİYENLER, KÜFREDENLER OLDU"


Bu sırada mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Sanıkların burada bir gün fazla yada bir gün az kalmasına buradaki üç hakimden başka kimsenin gücü yetmez. Bazen savunmalarda sınırlarını aşanlar oluyor. Yalçın Küçük bugün özür diledi. Bazıları da hakaret etmeye başladı.Suç içerikli beyanlardan ötürü, suç duyurusunda bulunacağız. Hesabını adalet önünde soracağız. Bizim için AKP’nin köpeği diyenler, küfredenler oldu. O şahıslar kendilerini biliyor.Elbette bunun hesabını soracağız. Suç içerikli beyanda bulunan olursa gereğini yapacağız.Bunları hak etmiyoruz" dedi.


SG (MK)