CHP MİLLETVEKİLLERİ DE SALONDA


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Oktay Ekşi ve Melda Onur da izliyor.


Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanık Yalçın Küçük mahkeme heyetinni sorularını yanıtladı. Küçük üye hakimin "Soner Yalçın'ın bir telefon görüşmesinde PKK'ya yanaştığınızı, çok milliyetçi bulunca ayrıldığınızı, 'PKK'yı milliyetçi bulmasaydı bir numara olurdu' diyor. PKK ile irtibatınız nedir?" sorusu üzerine, "Soner Yalçın'ın o kadar zeki olduğunu bilmiyordum. Ben kimseye yanaşmadım. Kürtler var diye cezaevinde yatarken yanımızda Kürtler yoktu, PKK da yoktu. Kürtlerin yükselmesini istedim. Bizim yükselmemiz Kürtlerin yükselmesine bağlıdır. Bunun için görüşmeye gittim" dedi.


"EK KLASÖRLERE BAKMAK LAZIM"


Küçük'ün ardından tutuklu sanık gazeteci Soner Yalçın'a söz verildi. Heyetin sorularını yanıtlayan Yalçın, Terör örgütü PKK'nın kadın üyelerinin cinsel hayatına ilişkin bir haberi neden yayınlatmadığıyla ilgili soruya "Odatv olarak hiçbir şekilde hangi örgüt, kurum olursa olsun özel hayata ilşkin belden aşağı haber yapmayız" karşılığını verdi. "Aylık geliriniz 5 bin TL diyorsunuz. Halk Tv'yi alma işlemleriniz var. Bu parayla nasıl alabilirsiniz?" diye sordu. Yalçın, "Ek klasörlere bakmak lazım. Yazdığım kitaplar, filmler görülür. Kanalı almanın değişik yolları var. Eviniz vesaire varsa kredi çekersiniz" yanıtını verdi.


"ÖĞRETMENLİK DE YAPARIM BEN ONLARA"


Bir telefon görüşmesinde 'Ergenekon paratoneri olduk, başka haberimiz yok mu?' ve 'vurun kaçın' şeklindeki ifadeleri hatırlatılan Yalçın, "Söylemek istediğim, medyada okul görevi yapan yayın organları vardır. Odatv de bence 21. yüzyılda okul görevi yapan kurumdur. Sadece çalışmazlar öğretmenlik de yaparım ben onlara. Burada söylemek istediğim haberde eşik konusu vardır. Sürekli aynı haberi yaparsanız halkın ilgisi azalır. Onu ifade etmek istiyorum" cevabını verdi.


(BB)