YALÇIN KÜÇÜK: “KİMİ YARGILIYOR SUNUZ?"


Davada tutuklu sanık Yalçın Küçük ilk olarak söz aldı. Küçük, “TÜBİTAK’tan beklenenlerin gelmemiş olmasında bir açıdan memnun oldum. Çünkü bizim davamızın bu tür bilirkişi raporları ile ilgisi yok. Bizim ile ilgili iddiaların bilirkişi raporu gelmeden de doğru olmadığına gerçek dışı olduğunda hükmedebilirsiniz. Bizi tanıyacak sınız? Kimi yargılıyor sunuz? Onu bir görmeniz lazım" dedi.


“DEVLET BAHÇELİ ASİSTANIMIZDI"


Kendisine ‘kabadayı profesör’ de denildiğini belirten Yalçın Küçük. “Korgeneralinden erine kadar bana verdikleri isim kabadayı profesör. Bazılarına göre filozof, bazılarına göre yazar, bazılarına göre hukukçu. Ben TÜBİTAK’ın ilk kurulduğu zaman Başbakanlık adına danışmanıydım. Devlet Bahçeli asistanımızdı" diye konuştu.


“ÖZ’E ALINCAKSINIZ DEDİM, ALINDI"


Yazar Melih Altıok’un ‘Yalçın Küçük suçtur’ dediğini belirten Küçük, şunları söyledi:


"Suça değil suçluya ceza verirsiniz. Ben suçum. Ben suç olduğum için fail değilim. Bana ceza veremezsiniz. Hiçbir şey veremezsiniz. Bana yaklaşanlar iyi olmuyor. Kağıda yazdım; ‘Zekeriya bey beni tutuklayacaksınız ama bakın siz bu görevden alınacaksınız.’ Alındı. Bizi rezil eden bir davadan dolayı yargılıyorsunuz. Size yakıştıramıyorum. 28 Ağustos 2011’de bu iddianameyi hazırlayan savcı bey, yazmaya başlayacağım dedi. Saat 04.30’da iddianame açıklandı. İddianameyi hazırlayan savcı Cihan Bey de bana dokundu, gitti."


SG-CT (MK)