Mailde adının ve hesap numarasının kullanıldığını söyleyen Taner Kulug, olayla ilgisi bulunmadığını belirterek Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Taner Kulug, şunları söyledi:

"Ben bankada bir işlem yapmak istedim, ancak bana hesabımın kapatıldığını ve işlem yapamayacağımı söylediler. Söz konusu hesap numuram basında yer alan ve ABD Başkanı Obama'dan Osman Baydemir'e gönderilen e-mailde yer almış. Benim bu konu ile hiç bir ilgim yoktur. Ben ingilizce bilmiyorum ki İngilizce mektup yazayım. Konu ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başavcılığı'na suç dururusunda bulundum. Sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyorum."

'HESAP NUMARASINA KATKI YAPIN, GİZLİ TUTUN'

Osman Baydemir'e ABD başkanı Barack Obama adına ve imzası taklit edilerek dolandırıcıların gönderdiği 'Sayın Baydemir' başlıklı e-mail'de şöyle denilmişti:

"Sizin de bildiğiniz gibi bu yıl gerçekleşecek başkanlık seçimlerimiz var. Başkanlık kampanyası finansman sağlama süresince dost ve müttefiklerimizin desteğini ve katkısını görmek isteriz. Bu konu ile ilgili olarak Beyaz Saray kıdemli yardımcısı sayın David Plouffe ve yardımcı danışmanı sayın Taner Kulug sizinle bugün iletişime geçmiş olacaklardır. Bu konu ile ilgili olarak bugün Taner Kulug'un ....... bankası .... şube kodlu ... .. .. hesap numarasına sizin finansal katkılarınızı beklemekteyiz. Tüm bu süreç kesinlikle hassas ve gizli tutulmalıdır. Size başarılar diler ve sizin hükümetinizle ve tüm Kürt insanlarla daha iyi bir gelecek kurmak için birlikte çalışmayı bekliyoruz. Barack Obama."

BAYDEMİR'İN YANITI: CİĞER ISMARLAYAYIM

Mesajın dolandırıcılardan geldiğini anlayan Baydemir ise, e-mailin geldiği adrese, şu yanıtı verdi:

"Öncelikle seçim kampanyanızda size başarılar diliyorum. Üzülerek ifade etmeliyim ki, kampanyanız için maddi destek sunamayacağız. Zira ne şahsım ne de belediyemiz petrol ya da doğalgaz kaynağına sahiptir. Dilerseniz seçimden önce ya da sonra sizi Diyarbakır'da ciğercide ağırlamaktan onur duyarım. Size ciğercide zengin menüde ciğer, kaşhe, dalak ısmarlamayı taahüt ediyorum. Ciğerci salaş olsa da üniversite öğrenciliğimden beri müşterisi olduğum bir yerdir. Hatta bazen veresiye ciğer yediğim de olmuştur ve her zaman taze ürünler sunmaktadırlar. En derin ciğerden saygılarımla. Avukat Osman Baydemir Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı."



FA(GG/COŞ)