Adapazarı’nda son 14 ay içerisinde minibüs şoförlüğü yaparken karıştığı trafik kazalarının görüntüleri ortaya çıkan 19 yaşındaki Oğuz Gudil’in, bu  görüntülerinin TV’lerde yayınlanmasından sonra Adapazarı Minibüscüler Odası Başkanı Ali Bektaş basın toplantısı yaparak bilgi verdi.

ARAYA HATIRLI KİŞİLERİ SOKMUŞ

Bektaş, ilk kazadan sonra şöförün işten uzaklaştırıldığını ancak araya hatırlı kişilerin girmesi üzerine 3 ay sonra aynı durakta yeniden işe alındığını belirterek şunları söyledi:

"İlk önce meydana gelen kaza görüntülerini izledikten sonra işine son vermistik. Ama araya başka arkadaşlarını, ağbilerini, şunları bunlara sokarak bu kazadan 3 ay sonra  aynı durakta işe basladığı gün de kaza yapmıştır. Ondan sonra da bizle ilişkisi kesilmiş. Birinci kazada kendisi suçlu. Ama şikayetçi olmadığı için herhangi işlem yapılmamış. İkinci kazada kamera görüntülerinden yola çıkarak tali kusuru bizim arkadaşa vermişler. Dolayısıyla arkadaşımız suçsuz." 

Bektaş Türkiye’de sadece Sakarya’da dolmuş minibüslerde kamera sisteminin uygulandığına da dikkat çekerek "‘Bu sistem sayesinde minibüs şoförlerini hatalarını görüyoruz. Aslında bunun dikkate alınması gerekir" dedi.

EHLİYETİ TRAFİK ŞUBESİNDE

Bu arada  Oğuz Gudil’in karıştığı ikinci kazadan sonra B sınıfı ehliyeti Sakarya Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü tarafından alındı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Gudil'in ehliyetini geri alabilmesi için tam teşekkürlü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde psikiyatri servisine giderek kontrolden geçmesi gerektiğini, ayrıca Trafik Çevre Bilgi Eğitim Belgesi alması için kursa gitmesini şart koştu.

Başvurması halinde burada bir dizi teste tabi tutulacak olan Gudil, bu testi geçtikten sonra Trafik Çevre Bilgi eğitim Belgesi alması için de 200 saatlik zorunlu eğitime tabi tutulacak. Trafik yetkilileri Gudil’in şu ana kadar ehliyetini yeniden almak için başvuruda bulunmadığını belirtti.

ZT(MB/COŞ)