AVUKATLARIYLA ADLİYEYE GELDİLER


Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Elif Sultan Kalsın ve Elazığ Fırat Üniversitesi Metalurji Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Harran Aydın, avukatlarıyla beraber Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliye önünde basın açıklaması yapan ikili, ardından can güvenliklerinin tehlikede olduğu iddiasıyla İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Emniye Müdür yardımcısı Sedat Selim Ay, İstanbul Emniyet Müdür Terörle Mücadele Şube Müdür vekili Serdar Bayraktutan, ile diğer görevli amir ve memurlar hakkında suç duyurusunda bulundu.


"DEVRİMCİ MÜCADALE VEREN BİR ÖĞRENCİYİM"


Arandığını dün öğrendiğini belirten Harran Aydın, söz konusu listeyi internetten gördüğünü söyledi. Habere şaşırdığını belirten Aydın, “Devrimci mücadele veren bir öğrenciyim. Basında haber çıkmadan bir gün önce 11 Eylül’de bu adliyedeydim. Elimi kolumu sallayarak girdim. Madem canlı bombayım neden rahatça girebildim. Olayın komplo olduğu açık" ifadelerini kullandı.


"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"


Polisin terör estirdiğini ileri süren Elif Sultan Kalsen de, “Canlı bomba ilan ettiler, can güvenliğimiz yok. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacağını bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye oldum, açıktan faaliyet yürütüyorum.. Düşüncemizden dolayı bunu yapmak istiyorlar. Basının alet olmasını istemiyoruz." dedi.


"SAVCININ BİLGİSİ OLMALIYDI"


Avukat Günay Dağ da müvekkillerinin can güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Nöbetçi savcı ile görüştüklerini ve müvekkilleri hakkında bir soruşturma olup olmadığını sorduklarını, savcının bu konuda herhangi bir soruşturma olmadığını ilettiğini söyleyen Dağ, "Normal koşullarda böyle bir soruşturma varsa bu Cumhuriyet savcısının bilgisi dahilinde olur." diye konuştu.



ADLİYEDEN AYRILDILAR


Açıklamanın ardından müvekkilleriyle birlikte adliyeye giren Dağ, dilekçesini savcılığa verdi. Kasen ve Aydın suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sunduktan sonra avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.