Uğradığı silahlı saldırının ardından uzun bir tedavi süreci geçiren İbrahim Tatlıses hastanede yaşadığı sıkıntılı süreci, kepapçıda buluştuğu gazetecilere anlattı. Yatağa bağımlı olmanın çok zor olduğunu söyleyen Tatlıses, televizyonlarda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde enkaz altında kalan, omuriliği zedelendiği için 12 yıldır yatağa mahkum yaşayan kadını izleyince haline şükrettiğini belirtti.

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde kulakları duymayan yaşlı annesiyle birlikte kalan ve İbrahim Tatlıses'in de dediği gibi 12 yıldır sırtüstü yatarak yaşamını sürdüren, dışardaki dünyayı televizyondan izleyebilen Şükran Salas'ı DHA buldu. Salas, İbrahim Tatlıses'in açıklamasını duyduğunu ve kendisinden söz ettiğini bildiğini söyledi. 

'TEDAVİ GÖRMEK İSTİYORUM'

İbrahim Tatlıses'in tedavi sürecinde sürekli yatması nedeniyle 12 yıldır kendisinin yatağa mahkum olmasını çok iyi anladığını söyleyen Şükran Salas şöyle devam etti:

"İbrahim Tatlıses'e geçmiş olsun diliyorum. Onun tedavi imkanı vardı ve özel hastanelerde tedavi oldu. Benim öyle bir imkanım yok ki ben de tedavi olayım. 12 yıldır yatağa bağımlıyım. Hiç bir ihtiyacım karşılanmıyor. Aslında İbrahim Tatlıses ile aynı memleketliyiz. İbrahim Tatlıses hastanede yatınca benim durumumu çok iyi anlamıştır. Kendisinin bana içinden geldiği gibi yardımda bulunmasını istiyorum. Ayrıca hastanede tedavi görmeye ihtiyacım var. İbrahim Tatlıses iyi bir şekilde tedavi gördü. Onun kadar olmasa da onun yarısı kadar bir hastanede tedavi görmek isterdim. Kollarım ve bacaklarım çok zayıf. İbrahim Tatlıses'e sesleniyorum. Bana yardımcı olursa Allah da ona yardımcı olur."

CİHAZI ARIZALI, EVLERİ ÇOK SOĞUK

Evde bakım hizmetinin de kaldırıldığını, boğazı temizleyen makinenin de bozulduğunu anlatan Şükran Salas, "Çok zor durumdayım. Fenalaşınca 112'yi arıyoruz. Hastaneye taksi tutup gitmemizi söylüyorlar. Annem hasta ve kulakları yeteri kadar duymuyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şimdi kış. Evimiz ısınmıyor. Başbakanımız sağolsun ama, benim aldığımız bakım ücreti yetmiyor. Doğalgaz'a çok zam geldi. Faturaları ödeyemiyoruz" diye konuştu.

ŞÜKRAN SALAS'A NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi Tabakhane Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bir apartmanın giriş katında oturan Salas ailesi, 17 Ağustos gecesi saat 03.02'de yaşanan depremde yıkılan binanın enkazı altında kaldı. Yaklaşık 18 saat süren çalışmaların sonunda anne İslim Salas hafif, o tarihte 26 yaşında olan kızı Şükran Salas ise ağır yaralı olarak kurtarıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi bir yıl devam eden Şüran Salas, omuriliği zedelendiği için vücudunun boynundan aşağı bölümü felç oldu.



EA,OU(MB/COŞ)