Sakarya’da Haziran ayında ortaya çıkan, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 35 sanıklı Ö.C. davasının ilk duruşmasında, aralarında tecavüz mağduru Ö.C.'nin eğitim gördüğü lise ve aynı bölgedeki okul öğrencisi olan 15- 18 yaş arasındaki 19 öğrenci tahliye edildi.

Tahliye edilen sanıklar cezaevi kapısında yakınları tarafından alkışlarla karşılanmaları tepkilere neden olurken, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı, Sakarya’daki yurtta koruma altında bulunan Ö.C.'nin eğitimiyle ilgili olarak harekete geçti. Bakanlık bu kapsamda 17 Eylül tarihinde başlayacak yeni öğrenim döneminde, tecavüz mağduru küçük kızın eğitim gördüğü lisede, tecavüz sanıklarının da eğitime başlayacak olması nedeniyle önlem arayışına girdi.

AİLENİN DE GÖRÜŞÜ ALINACAK

Bakanlık bu kapsamda Ö.C.'nin başka bir ilde eğitime devam etmesi yönünde çalışma başlattı. Yetkililer bu konuyla ilgili olarak kararın Ö.C.'nin anne babasının da görüşü sonrasında alınacağını belirterek, "Kızımız sürekli olarak uzmanlar gözetiminde. Bu psikolojik tramvayı atlatabilmesi için gereken ne ise yapılıyor. Okulların açılmasıyla eğitimine devam edecek. Bununla ilgili kararı da bakanlık olarak en doğrusu ne ise o yapılacaktır" dedi.

Bu arada  Ö.C.'nin, kendisine cinsel istismarda bulunan 19 kişinin tahliye olmalarını TV ve gazetelerden ögrendiği ve tepki gösterdiği belirtildi.

TACİZLE SUÇLANAN ÖGRENCİLERE

Bu arada Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de 14 yaşındaki Ö.C.ye cinsel istismar davasında adları geçen ve soruşturma kapsamında 90 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan 19 lise öğrencisinin eğitim gördüğü lisede durumlarıyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün cinsel istismar soruşturması kapsamında adları geçen ögrencileri İl genelindeki başka okullara gönderebileceği kaydedildi.



ZT(MB/COŞ)