29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da gerçekleştirildi. Kent merkezinde alternatif yol bulunmaması nedeniyle trafiğe kapatılan caddede uzun araç konvoyu oluşurken, sürücüler tören bitinceye kadar bekledi. Resmi geçit töreni sırasında ise caddeye siren çalarak giren 112 Acil Servis ambulansı, yürüyen öğrencilerin arasından yavaş ilerleyerek geçti. 

Ambulansın, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinde kalp krizi geçiren evli ve 3 çocuk babası emekli madenci Mustafa Tansu Arca'ya müdahale ettiği ortaya çıktı. Sağlık görevlilerinin yaptığı müdahalenin ardından Zonguldak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, ancak kurtarılamayan Arca'nın cenazesi, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. 

Arca'nın kardeşi 48 yaşındaki Tansel Arca, ambulansın geç geldiğini ileri sürdü. Arca, "Ambulansın geç gelmesine üzüldük. 29 Ekim törenleri vardı. O da zaman kaybına neden oldu. Bu işe bir çare bulunması lazım. Bayramı başka bir yerde yapabilirler. Her an yangın olabilir, doğal bir şey olabilir. Bir tören yüzünden trafiğin aksaması yanlış bir şey. Önce insanların sağlığı önemli. Ambulans daha erken gelseydi, ağabeyim belki hayata döndürebilirdi. 20 dakika burada mücadele edildi. Ama olmadı" dedi.

İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ise ambulansın, 112 Komuta Merkezi'ne ihbar geldikten 9 dakika sonra eve ulaştığını ve hastaya zamanında müdahale edildiğini söyledi.



GG(EE/BT)