Nusaybin İlçesi'nde seramik bayii İsmail Alpağat'a ait işyerine dün akşam geç saatlerde giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, buradaki çelik kasayı kırarak, içerisindeki 50 bin dolar ile 50 bin Türk Lirası'nı alarak kayıplara karıştı. Sabah erken saatlerinde işyerine gelen Alpağat, işyeri kapısının açık olduğunu görünce hemen çelik kasaya koştuğunu ancak çelik kasanın da açık olduğunu farkedince durumu polise bildirdi. 

Nusaybin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerinde parmak izi incelemesi yaparak, yaklaşık 3 saat süreyle kanıt topladı. İşyeri sahibi İsmail Alpağat, alacaklı olduğu müşterilerin akşam saatlerine doğru ödeme yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Borçlu olan müşteriler, akşam saatlerinde gelip ödeme yaptılar. Bankalar kapalı olduğu için ben de her zaman yaptığım gibi parayı çelik kasama koydum. Sabah işyerine gelince kapının kırılarak açıldığını gördüm. Kasaya baktığımda bunun da açık olduğunu paranın içinde olmadığını görünce durumu polise bildirdim."

İşyerinde uzun süre parmak izi ve olay yeri incelemesi yapan polis, 50 bin dolar ile 50 bin Türk Lirası'nı alarak kayıplara karışan hırsız yada hırsızların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.