Nusaybin'de parti binaları önünde toplanan ve aralarında Süryani asıllı BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan İl Başkan Yardımcısı Sihem Elveren Alp ve çocukların bulunduğu grup, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında özellikle çocukların elinde, 'Ölmek istemiyorum', 'Ben de okumak istiyordum', 'Dünya çocuk gününde ben de yaşamak isterdim', 'Çocuklara uzanan eller kırılsın' dövizler ile bölgede çeşitli tarihlerde çeşitli şekilde yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarını taşındı. Polisin sıkı önlemler aldığı yürüyüş sırasında, kalabalıktakiler bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Polis, yürüyen grubun önünü Hükümet Konağı önünde keserek, yürüyüşün yasal olmadığını bildirdi. Bunun üzerine grup basın açıklaması yaptı. Polis panzerlerinin önünde yapılan açıklamada konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora,, Kürt çocuklarının hala cezaevinde olduğunu, kendi ana dillerinde eğitim alamadıklarını ileri sürüp, "Çocuklar en temel haklarından yoksun bırakıldığı gibi aynı zamanda şiddete maruz bırakılmıştır" dedi.

Dora, konuşmaya devam ederken polis, çocukların slogan atmasını gerekçe göstererek, açıklamanın sonlandırılmasını istedi. Polis ve BDP'liler arasında yaşanan tartışmanın ardından açıklama kaldığı yerden devam etti. Kaldığı yerden konuşmasına devam eden BDP'li Dora, "Bizler Türkiye'de yaşayan tüm halklara mensup çocukların yaşamasından yanayız, temek haklarının verilmesini istiyoruz" dedikten sonra BDP'liler, 27 Mayıs Caddesi üzerinden BDP ilçe binasına kadar tekrar geldikten sonra dağıldı.