TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 28 Şubat dönemiyle ilgili olarak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Albayrak'ı dinledi. Saat 14.45'te Dolmabahçe'ye gelen Nuri Albayrak saat 16.30'da komisyondan çıktı. Albayrak çıkışta komisyonda kendisine ne sorulduğuna ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

"MAĞDURLAR DİYE ANILIYOR. BİZ HİÇBİR ZAMAN MAĞDUR OLMADIK"

Albayrak, komisyonda 28 Şubat dönemine ilişkin gelişmelerin kendisine sorulduğunu belirterek, "O dönemde özellikle Yeni Şafak'ın atmış olduğu manşetlerden ötürü Yeni Şafak ve Albayrak Ailesi üzerindeki ilişki soruldu. Biz de o süreçte yaşananları komisyondaki başkan ve üyelere anlattık. Mağdurlar diye anılıyor. Biz hiçbir zaman mağdur olmadık. Biz her zaman bu ülkede doğruları ülkenin, milletin, vatanın birliği için yapılması gerekenleri yaparak gazete olarak, aile olarak, şirketler olarak yerine getirdik" dedi.

Albayrak o dönemde Yeni Şafak gazetesinin atmış olduğu manşetlerle ilgili sorular sorulup sorulmadığına da yanıt verdi. Albayrak, "Gazete manşetleriyle ilgili soru sordular. Yeni Şafak'ın ve ailenin üzerine dönemin medyasının niye geldiğini sordular. Biz de 14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin kurulması 12 Eylül 2001'de yani bir ay sonra Albayrak Ailesi'ne ve Yeni Şafak'a böyle bir operasyon yapılmasını özellikle AK Parti'yi ve Tayyip Erdoğan'ı yıpratmak için yapılmış olan bir kampanya olduğunu kendilerine anlattık" şeklinde konuştu. Nuri Albayrak daha sonra Dolmabahçe'den ayrıldı.