Antalya Havalimanı VIP Salonu'na giriş yapan milli tekvandocuyu Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, sporcunun ailesi ve gazeteciler karşıladı. Ailesi ile hasret giden Nur Tatar, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye madalya ile dönmenin kendisi için büyük gurur olduğunu ifade eden Nur Tatar, “İstanbul'da ve Ankara'da çok güzel karşılandım. Ancak, Antalya'da beni karşılamaya canlarım, ciğerlerim herkes geldi. Bu madalyayı onlar için, Türkiye için kazandım. Tekrar tüm Türkiye'ye bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yemekte birlikteydik. İlgileri muhteşemdi. Çok güzel bir duygu. Kimi çocuklara örnek olabilmek, onları teşvik edebilmek çok güzel" dedi. 'İYİ Kİ TOPUKLU AYAKKABI GİYMEMİŞSİN'

Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan ile yemekte aranızda geçen ilginç bir diyalog var mı?" şeklindeki soruya ise Nur Tatar, “Sayın Başbakanım bana 'İyi ki topuklu ayakkabı giymemişsin. Boy açısından beni geçecektin. Yoksa yanıma almazdım' dedi. Kendisi benden 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için altın madalya istedi. Onun için bu sözü yerine getireceğim" diye konuştu.

Yine bir soru üzerine, gümüş madalyayı altına çevirmenin en büyük hayallerinden biri olduğuna değinen Tatar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hedefim, tabii ki Olimpiyat şampiyonluğu. Ancak önümde daha Dünya ve Avrupa şampiyonlukları var. 4 yıl içinde çok maça çıkacağım. Büyük ve zorlu bir dönemden geçtim. Bu zorlu emeklerin karşılığını almak, başarıyı yakalamak gerçekten çok güzeldi."

"VAN'I GURURLANDIRMAK BENİM İÇİN ŞEREF"

Van depreminin hatırlatılması üzerine ise duygulanan Nur Tatar, “Ben Londra'ya gitmeden önce de söyledim. Türkiye için, Van için oradaydım. Orada yaşamını yitirenler yabancı olabilir ama benim ailem gibiydiler. Vanlı biri olarak başarımdan sonra babamı aramaları beni duygulandırdı. Gözlerim doldu. Ben orada üzüntü ile savaştıktan sonra, Van'ımı gururlandırmak benim için büyük şerefti. Sonuçta ben Ankara'da iken ailem depremi yaşadı. Van'a gitmek istiyordum. Çok büyük zorluklar yaşadım" diye konuştu.

Baba Nizametin Tatar ise kızına destek veren herkese teşekkür ederek, “Gizli bir kahraman var. Van'da Cüneyt Gülçek. Büyük emek verdi. Müthiş bir tempo ile kızımı çalıştırdı" dedi.

Van depreminden sonra ailesi Antalya'ya taşınan Nur Tatar, daha sonra ailesinin oturduğu Lara semtindeki eve geçti. Atletizmde Olimpiyat Şampiyonu olan Aslı Çakır Alptekin'in öğleden sonra Antalya'ya gelmesinin ardından iki başarılı sporcu Antalya Valiliği'nde toplanarak şehir turuna çıkacak.