HAS Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi'nce Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü kutlamaları nedeniyle Gelibolu Yarımadası gezisi düzenlendi. Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşım 1000 HAS Parti'li genç, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda buluştu. Milli Park Müdürlüğü'nde düzenlenen buluşmaya HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte katıldı. Hamidiye Camisi İmamı Bilal Gülmez'in şehitler için Kuran-ı Kerim okuyup, dua ettirmesinin ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

"ÇANAKKALE, İMANIN DESTANI"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Zaferi'nin her bakımdan bir destan olduğunu söyledi. Gençlere Çanakkale Destanını anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Çanakkale, imanın, direnişin, ahlakın, stratejinin, birliğimizin, kardeşliğimizin ve beraberliğimizin destanıdır. Bu destanda koskoca Osmanlı diyarında nerede kim varsa 'Ya Allah' diyerek buraya gelmiş, kardeşliği ve birliği sembolize etmiş ve yan yana şehit düşmüşlerdir. Bu toprağın altında Kürtler de Lazlar da Gürcüler de Çerkezler de yatıyor, Türkiye'nin dört bir tarafından gelmiş Türkler de yatıyor, Türkmenler de yatıyor, Boşnaklar da yatıyor, Araplar da yatıyor. Çanakkale Destanı bir birlik, kardeşlik ve beraberlik sembolüdür. Dün bir araya gelerek bir ruhu bir inancı, bir ülkeyi ve bütün bir imanı korumak için bir araya gelen ülkenin çocuklarının arasına hiç korkmayın, hiç telaş etmeyin kimsenin fitne koymaya gücü yetmeyecektir. Çünkü o fitneye karşı burada Kürtler-Türkler, Lazlar- Çerkezler nasıl yan yana omuz omuza durduysa bu ülkenin esenlik yurdu, barış yurdu olması için bu diyarın, bu ülkelerin gerçekten bir birlik beraberlik yurdu olması için kıyamete kadar bir arada barış içinde yaşayacağız. Çanakkale'den bu dersi de alıyoruz, bu destanı da alıyoruz, bunu da bir kere daha hatırlıyoruz."

ÇANAKKALE ÇAĞRISI

Gelibolu Yarımadası'ndan siyasi parti liderlerine de bir çağrıda bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki hafta, 18 Mart Pazar günü Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü. Bütün siyasi parti başkanlarını Çanakkale'ye davet ediyorum. Burada çok konuşmaya ve nutuk atmaya gerek yok. Sadece oturup Çanakkale Şehitler Abidesi'nde hep beraber dedelerimizin, atalarımızın ruhuna bir fatiha okumaya ve 97 yıl önceki birlik ruhunu bugüne yansıtmaya davet ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan bu konuda öncülük yapabilir. Bütün seçime girmiş partileri bir araya getirsinler. Zaten işleri güçleri kavga etmek olan partilerin başkanları hiç olmazsa senede bir gün bir araya gelsin ve Çanakkale'de şehitlerimize dua okusunlar. Bir hafta önceden bu çağrı yapıyoruz. Eğer bu çağrıya icabet ederlerse biz haftaya Pazar tekrar buraya gelir hep beraber dua okuruz, şehitlerimizi anarız."

Kurtulmuş, konuşmasının ardından Türkiye'nin değişik illerinden gelen genç partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Saadet Partisi için toplanan cihat paralarının Erbakan'ın sağlığında çocuklarının zimmetine geçirdiği iddialarına yönelik soruya ise Kurtulmuş, "Hiç bu iddialar beni ilgilendirmiyor. Onu gerekli kişilere soracaksınız" dedi.

AK Partili Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Kurtulmuş'a Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerlerinin giydiği Enveriye kabalağı hediye etti.

Kurtulmuş daha sonra toplantıdan ayrılırken, genç partililer ise Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını gezip şehitlikleri ziyaret etti.