HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş, MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen, 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konulu konferansa katıldı. Ekonomik krizin çok iyi anlaşılması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, şu an yaşananın sadece ekonomik, siyasal ya da sosyal bir kriz olmadığını kaydetti. Karmaşık bir sürecin olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Eğer böyle giderse ileride gıda, su, enerji krizi gibi krizler sürecektir. Bu krizler, tek bir bölgeyle, ülkeyle ya da ülkelerin yanlış politikaları sonucu oluşmamıştır. Bu kriz gelişmiş, gelişmemiş bütün ülkelerde yaşanan bir kriz. Bu kriz, aynı zamanda küreseldir. Bu bir medeniyet krizidir. Böyle görmediğimiz taktirde sonuçları kaçınılmaz olur."

SURİYE'YE MÜDAHALE

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler'e (BM) veto hakkının olmadığını belirten Kurtulmuş, "Şu an Suriye'ye müdahale edemiyorsunuz. Neden? Çünkü Rusya ve Çin veto ediyor. Peki bu ülkelerin veto hakkı varken, neden Türkiye'nin, Nijerya'nın veto hakkı bulunmuyor? Bunun nedeni, BM'nin 2'nci Dünya savaşından sonra esasında gücü esas alan bir sistemle kurulduğu için. BM'de güçlü ülkeleri ayrıcalıklı kıldılar. Somut bir sorunda dahi medeniyetin algıları üzerine kurulu olan bu kurumların tutumlarını görebiliyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN KARANLIK ODASI

Ülkemizde üretilen insansız hava aracının diğer ülkelere satılmasının karanlık eller tarafından engellendiğini kaydeden Numan Kurtulmuş, ölen Aselsan Mühendislerinin, intihar etmediklerinin ortaya çıktığını söyledi. Kurtulmuş, şunları söyledi: "Bu karanlık el, gelip bize dedi ki: 'Ey Türkiye, sanayi zor bir iş. Gelin biz size bunu satalım. Siz dünyanın en güzel memleketinde oturuyorsunuz. Siz buğday, arpa, şeker pancarı üretin.' Dün bize bunu diyenler, bugün bu ürünleri üretmememiz için uğraşıyorlar. 2000 yılının başından beri şeker pancarına kota konuyor. Bugün bizim vatandaşımıza tütün ürettirmiyorlar. Neden? Elin oğlu kendi tütününü pazarlayacak. 'Siz üretmeyin biz size tohumunu da satarız' dediler. Türkiye'nin karanlık odası, sanayileşmesine, gelişmesine engel oldu. Bu ülke bu karanlık odasından kurtulmadıkça ülkemiz ileri gitmez."



HD (İA/RT)