Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün 7 Haziran'daki Ağrı ziyaretlerinde Polisevi'nde onurlarına öğle yemeğe verildi. Gül çiftine yemekte, aşçıbaşı Bulut Balkis'in yaptığı Nuh'un tatlısı ikram edildi.

"ENERJİ DEPOSU"

Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin tatlıyı çok beğendikleri ve bir fotoğrafını istediklerini söyleyen Bulut Balkis, tatlıyı ilk kez Gül çiftine tattırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Uzun yıllar Antalya'da çalıştıktan sonra Ağrı'ya geldim. Burada birkaç restoranda danışmanlık yapıyorum. Hazreti Nuh, zamanında yapılan ancak günümüzde unutulan bir tatlıya bazı farklılıklar katarak tam bir enerji deposu haline getirdim. Nuh'un tatlısının patentini aldık."

Tatlının yapımının çok zahmetli olduğunu ifade eden Balkis, "İki gün önceden Hindistan cevizini Nuh'un gemisi şeklinde kesiyoruz. İçine tropikal meyvelerin yanı sıra yerli meyve, ithal çerez ve Hindistan cevizi sütü gibi binbir çeşit katıyoruz" dedi.

"YEMEK İSTEYENLER ÖNCEDEN HABER VERMELİ"

Nuh'un tatlısından yemek isteyenlerin mutlaka birkaç gün önceden sipariş vermesi gerektiğini kaydeden Balkis, bir günde en fazla 5 tatlı yapabildiklerini ve fiyatının 100 lira olduğunu söyledi.