İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Van’da düzenledikleri operasyonda ördek yavruları ve kuş sevki yapıldığı izlenimi verilen araçta toplam 20 kilo 830 gram uyuşturucu ele geçirildi. Polis olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.


6 AY SÜREN TAKİP


İstanbul Narkotik Polisi 6 ay önce bir uyuşturucu ticareti yaptıklarından şüphelendiği kişileri takip etmeye başladı. Yapılan takipte şebeke lideri olduğu değerlendirilen Gani B.’nin Hakkari Yüksekova’da uyuşturucu kaçakçılığı şüphelisi Abdulhamit K. ve Tahirhan K. ile görüşmeler yaptığı belirlendi. Gani B.’nin Haziran ayının başında Erzurum üzerinden Hakkari’ye gittiğini belirleyen İstanbul Polisi, Gani B.’yi Hakkari’de de takip etti. İzlenen şüphelinin 6 Haziran’da Erzurum’a doğru gitmesi üzerine, Van Polisi ile irtibata giren İstanbul Polisi Van’da operasyonun startını verdi.


ARKA KOLTUKTA KUŞLAR VE ÖRDEK YAVRULARI


İstanbul Beyoğlu’nda restoran işleten Gani B.’nin kullandığı otomobili, Van-Erzurum Yolu üzerinde durduran polis, şebekenin elebaşı olmakla suçlanan Gani B.’yi gözaltına aldı. Otomobilde arama yapan ekipler bagaj bölümünde 20 kilo 830 gram eroin ele geçirdi. Otomobilin arka koltuğunda kafesler içerisindeki papağan, muhabbet kuşları ve ördek yavruları dikkat çekti. Kafes içindeki hayvanların uyuşturucu kaçakçılığını kamufle etmek için kullanıldığı belirtildi. Polis noktalarından bu şekilde aranmadan geçmeyi planlayan Gani B. bunu başaramadı. uyuşturucu paketlerinin üzerinde çizgi film karakteri “Ben10" etiketlerinin yapıştırılmış olması da polisin dikkatini çekti.



GÖZALTINA ALINAN 5 ZANLIDAN 1’İ ÖRGÜT ÜYESİ ÇIKTI.


Polis, Gani B.’yi gözaltına aldığı saatlerde, Hakkari ve İstanbul’da da önceden belirlenen adreslere baskın düzenlendi. İstanbul’da düzenlenen operasyonda Recep K. ve Gökan B. gözaltına alındı. Uyuşturucu temin ederek Galip B.’ye satan Abdulhamit K. ile Tahirhan K. ise Hakkari’de gözaltına alındı. Bölücü terör örgütü üyesi olmaktan kaydı olduğu belirtilen Tahirhan K.’nin evinde yapılan aramalarda 36 bin Euro bulundu. Paranın uyuşturucudan temin edildiğini değerlendiren polis, paraya el koydu.


Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Gani B., Gökan B., Abdulhamit K. ve Tahirhan K. tutuklanırken, Recep K. serbest bırakıldı.