Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Cengiz Haluk İnce, bugün Konya'ya gelerek Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti. Rektör Gökbel’e görevinde başarılar dileyen Doç.Dr. İnce, Konya’da kurulması planlanan otopsi merkezine ilişkin çalışma başlatıldığını söyledi.

Kurum olarak Türkiye için önemli olduğunu düşündükleri projeyi hayat geçirmeyi planladıklarını belirten Doç.Dr.  Haluk İnce, şunları söyledi:

''Bu kapsamda nüfusu 1 milyonu geçen illere otopsi merkezlerinin açılmasını planladık. İlk çalışmayı da Gaziantep’te başlattık. Konya’da da böyle bir merkezin kurulması bizler için çok önemli ve bu merkezi Konya’da da açmayı istiyoruz. Çünkü Konya otopsi sayısı açısından oldukça yüksek kentler arasında. Burada çok ciddi vakalar var ve bu tip olguların ayrı ayrı hastanelerde yapılmasından ziyade tek bir merkezden yürütülmesini arzu ediyoruz. Bu konuyla ilgili sizlerin de desteklerini bekliyoruz. Burada öğrenci eğitimlerini de kolaylıkla yapabiliriz. İnşallah en kısa zamanda bu projeyi Konya’da hayat geçiririz.''  

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, kurulması planlanan Adli Tıp Merkezi'ne üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.