Alanya'da düzenlenen Norveç Milli Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. İlçede yaşayan ve tatil için gelen Norveçliler, ellerindeki Norveç bayrakları ile Hükümet Meydanı'nda toplandı. Türk ve Norveç Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, Norveç'in Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavin ve Norveç'in Alanya Fahri Konsolosu Nüvit Özkan da katıldı.

Başkan Sipahioğlu, Alanya'nın her yıl kültürel anlamda biraz daha zenginleştiğini söyledi. Sipahioğlu, "Bu zenginliğin, 48 farklı ülkeden gelen insanlarla bir arada yaşama kültüründen kaynaklandığını düşünüyorum. Herkesin birbirinin hak ve hukukuna saygı duyduğu bir ilçede belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Norveç Anayasası'nın 198 yıl önce imzalandığını belirten Büyükelçi Kanavin ise Norveç Milli Bayramı'nı ilk kez Türkiye'de kutladığını söyledi.

Konuşmaların ardından kutlamalara katılanlar, bando takımı eşliğinde İskele Meydanı’na yürüdü. Kutlamalar, iki ülkenin halk oyunları gösterileri ile sona erdi.