Kapatılan Nokta dergisinin yöneticileri Murat Çapan ile Cevheri Güven hakkında yargılandıkları davada Salı günü 22 yıl 6'şar ay hapis cezası kararı verilmişti. Karardan bir gün sonra Murat Çapan, Edirne'den yasa dışı yolla Yunanistan'a geçmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Çapan'ın yanında yakalanan dört kişinin de, Gülen yapılanmasına yönelik soruşturmalardan aranan emekli emniyet müdürü ile eğitimciler olduğu anlaşıldı. Beraberlerinde üç de çocuk bulunan şüpheliler önce Jandarma karakoluna götürüldü, ardından da Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Dergi kapağı yüzünden yargılanıyorlardı

Güven ve Çapan, 2015'te yayınlanan iki dergi kapağı nedeniyle tutuksuz yargılanıyordu. Kapaklardan birinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ile "2 Kasım Pazartesi: Türkiye İç Savaşının Başlangıcı" ifadesi yer alıyordu. Diğerinde ise Erdoğan'ı şehit cenazesi geçerken özçekim yaparken gösteren montajlanmış bir fotoğraf bulunuyordu.

Davanın iddianamesinde söz konusu fotoğrafla "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit cenazelerinin gelmesinden memnuniyet duyduğu izleniminin oluşturulmaya çalışıldığı" aktarılmıştı.

İddianamede "Erdoğan'ın fotoğrafı üzerinden PKK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerinin övüldüğü, PKK silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı" belirtilmişti.

Güven ve Çapan, "Terör örgütü propogandası yapmak" suçundan beraat ederken, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme''ten suçlu bulunmuştu.(DW)