Kutlamalara, CHP'li Dalyan Belediye Meclis Üyeleri Ömer Koray Irmak, Gülnaz Kırkık ve bölgede yaşayan Hollandalı, İngiliz, Alman, Fransız, İsveç ve İspanyolların yanı sıra çok sayıda Türk katıldı. Evlerde hazırlanan yiyecekler yenildi, Noel şarkıları söylendi. Belediye Meclisi üyeleri Ömer Koray Irmak ve Gülnaz Kırkık, görevde oldukları dört yıldan beri bu kutlamalara destek verdiklerini belirtti. Ömer Koray Irmak, "Dalyan'da bunu geleneksel hale getirdik. Dalyan'da kalan yabancılar her yıl Noel'de burada buluşuyorlar. Bu günü, tüm insanların birlik beraberlik dayanışması sergilediği bir gün olarak kutluyoruz" dedi. Bu Noel kutlamasının kültürlerarası diyalog açısından önemine dikkat çeken Gülnaz Kırkık da, "Bu birlik ve beraberlik dünya barışına armağan olsun" dedi.

Etkinliğe katılan yabancılardan Alman Ulrika Schreiber, 25 yıldır Dalyan'da yaşadığını belirtti. Schreiber, "Burada olmaktan çok mutluyum. Biz burada ilk kutlama yaptığımızda 3- 5 kişi idik. Bizlere bu kutlamalarda Dalyan Belediye Başkanı CHP'li Arif Sarı da katkıda bulunuyor. Burada Müslüman, Hıristiyan hep birlikte bir arada kutlama yapmaktan çok mutluyuz. Ayrıca herkesin yeni yılını kutluyorum" diye konuştu.

İngiliz Barbara Johnson da 9 yıldır Dalyan'da yaşadığını belirterek, birçok ülkeden insanın Noel için bir arada olduğunu söyledi. 19 yıldır Dalyan'da yaşayan Ghislaine Miller ise "Burası dünyanın en güzel yeri. Burada Noel'i kutlamak da çok güzel bir şey. Herkes için 2013 güzel ve sağlıklı geçsin" dedi. İztuzu'ndaki Noel kutlamalarını en başından bu yana hiç kaçırmayan İsviçre'li Lilly Steuben, "21 yıl önce birkaç kişi ile burada Noel'i kutlamaya başlamıştık. Bu sayı her sene arttı ve şimdi çok sayıda insan buraya geliyor" diye konuştu.

Bu yıl denize girilmese de bazı vatandaşlar çıplak ayakla sahilde yürüdü.



CK,Sİ(AÖ/BT)