Aziz Nicolaus'un ölüm yıldönümünü 19 Aralık olarak kabul eden Rus Ortodokslar, Noel Baba Müzesi olarak kullanılan Demre'deki Noel Baba Kilisesi'nde ikinci kez anma ayini düzenledi. Ayini Özbekistan Başpiskoposu Bikenti yönetti. Ayine Rusya, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan'dan gelen ve Antalya'da yaşayan yerleşik Rus Ortodokslardan oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı. Ayinde 14 Ortodosk din adamı yer aldı.

Noel Baba'yı anma ayinine katılanlar dünya barışı, insanların kardeşliği, dünyada yaşanan açlıkların ve savaşların sona ermesi, Noel Baba'nın insanlara mutluluk vermesi dileğiyle dua etti.

Bir turizm firması tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan özel izinle düzenlenen ayinin sonunda, törene katılanlara kutsanmış ekmek ve su ikram edildi. Ayine katılanlar, din adamları ile fotoğraf çektirdi ve Noel Baba'nın mezarı başında dua etti.

Özbekistan Başpiskoposu Bikenti ayin sonunda yaptığı açıklamada, Noel Baba'nın ülkesi olan Türkiye'ye çok uzaklardan geldiklerini ve kendileri için çok kutsal olan bu mekanda bulunmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Başpiskopos Bikenti şöyle devam etti:

"Bize burada olmaya izin veren Türk yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Bu kutsal mekanı çok güzel korumuşlar. Bugünlere taşımışlar. Bugün burada çok güzel bir atmosfer yaşadık. Burada olanlar, bu güzel atmosferi Orta Asya'ya, Urallar'a taşıyacak. Bizim geldiğimiz ülkeler, Türkiye'nin kardeş ülkeleri. Burada, tüm insanlığın barışı, mutluluğu ve kardeşliği için dua ettik. Noel Baba'dan yardım istedik."