Adapazarı nüfusuna kayıtlı olan ve ailesi Eskişehir'de yaşayan Komando Er Savaş Buzanbudar, bugün sabah saatlerinde nöbete gitti. Buzanbudar, burada iddiaya göre elindeki tüfeği çenesinin altına dayayıp, ateşledi. Duyulan silah sesi üzerine arkadaşları Savaş Buzanbudar'ın yanına gitti. Askerlerin komutanlarına haber vermesinin ardından ambulans çağrıldı. Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan er Savaş Buzanbudar'a, Acil Servis'te ilk müdahalesi yapıldı. Kan kaybeden ve durumu ağır olan asker için kan anonsu yapılırken, Yoğun Bakım Servisi'ne alındı.

Bu arada Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelerek bilgi alan CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş, intihar girişiminde bulunduğu öne sürülen er Savaş Buzanbudar ile hiçbir rütbelinin hastaneye gelmediğini iddia etti. Baş," Tugayda bir askerin intihar ettiği bilgisi üzerine ben de durumu öğrenmek için hastaneye geldim. Buraya geldik, baktım ki askerle birlikte hiçbir rütbeli yok. Sadece birkaç arkadaşı vardı yanında. Bu da içler acısı. Bu durum beni derinden üzdü" dedi.

"PSİKOLOJİLERİ BOZUK"

Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu'da vatani görev yapan askerlerin intihar girişmelerinde bulunduğuna dikkat çeken İl Başkanı Mehmet Baş şöyle konuştu:

"Bu ölümlerin olması üzücü bir durum. Özelikle bu bölgede askerlik yapanların psikolojilerinin bozuk olduğu ve can güvenliklerinin olmaması nedeniyle intihar ettiklerini biliyoruz. Bunlara bir yenisi daha eklendi" diye konuştu.



BD(FE/AK)