Yemenli gazeteci-yazar Tevekkül Karman, eşi Muhammed İsmail Karman ile birlikte, ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı kampları gezmek için Hatay'a geldi. Karman çifti, kamp öncesi Vali Celalettin Lekesiz ile eşi Zehra Lekesiz'i Valilik konutunda ziyaret etti. Hatay'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlatan Karman, Hatay'ın tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu söyledi. Tevekkül Karman, "Her zaman barış ve diyalogdan yanayım. Ümit ediyorum ki tüm dünya Hatay gibi olsun" dedi.

Vali Lekesiz de "Hatay'ın pek çok özelliği bünyesinde barındıran, derin tarihi ile doğudan batıya, kuzeyden güneye onlarca medeniyete ev sahipliği yapan bir barış şehri, binlerce yıldır farklı dillerin, farklı dinlerin, kültür ve etnik kökenlerin barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı bir il" diye konuştu.

Vali Lekesiz, Karman'a, barış ve hoşgörüyü simgeleyen, üç dinin sembollerinin bir arada bulunduğu plaket, kente özgü defne ürünleri, eşi Muhammed İsmail Karman'a da ipek kravat hediye etti.



ME(OA/CK)