Ülkelerindeki iç çatışmadan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çevre illerdeki kamplara geçici olarak yerleştirilen 950 Suriyeli, minibüslerle bir süre önce tamamlanan Nizip kampına getirildi. Burada kayıt ve diğer işlemleri yapılan Suriyeliler, çadırlara yerleştirildi. 10 bin kişilik olarak düzenlenen Nizip'teki çadır kentte Suudi Arabistan'dan gelen çadırların kullanıldığı öğrenilirken, yetkililer çadır kente gelecek olan Suriyeli sayısının her geçen gün artacağını ve bu konuyla ilgili tüm hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

SURİYELİ SAYISI 96 BİNİ GEÇTİ

Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Türkiye'deki 13 çadır kent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 konteyner kentte bugün itibariyle 96 bin 397 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi.

11 YARALI GELDİ

Öte yandan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne 11 yaralı Suriyeli getirildi. Ateşli silahla yaralandığı anlaşılan Suriyeliler götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralılardan 7'si Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Suriye ordusundan ayrılan 1 yarbay ve 1 binbaşı ise aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığındı. Subaylar ile aileleri, Apaydın kampına gönderildi.

3 SURİYELİ ÖLDÜ

Ülkelerindeki çatışmalarda yaralanan ve Gaziantep ve Malatya'daki hastanelerde tedavi gören 3 Suriyeli ise öldü. Ölen Suriyelilerin cenazeleri, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine götürüldü.