Olay geçen pazar günü saat 10.00 sıralarında 5634 sokak 5 numaradaki evde meydana geldi. Annesi ve kız kardeşini, Fransa’dan izne gelen ağabeyinin evine gönderen 26 yaşındaki Tarkan Polat, av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar etti. Sabah saatlerinde kızıyla eve gelen anne Besi Polat, oğlu Tarkan'ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Ailesine ait ruhsatlı av tüfeğiyle canına kıyan Tarkan Polat, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

NİŞANLISININ AİLESİNE KEFİL OLMUŞ

İnşaat işleri yapan Tarkan Polat’ın intiharının ardından, kendisini ölüme götüren olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Polat’ın, Fransa’da inşaat işleri yapan ağabeyinin İzmir’deki evinde kiracı olan aileyle samimiyetinin ilerlemesinin ardından, lisede eğitim gören kızları Ö.O. ile duygusal ilişki yaşamaya başladığı öğrenildi. Nişan hazırlıkları yaptıkları sırada ise Tarkan Polat, kız arkadaşı Ö.O.’nun babası H.O.’ya ev alırken kefil oldu. H.O.’nun kredi ödemelerini aksatması üzerine Tarkan Polat’ın, annesinden yatırım yapacağını söyleyerek aldığı 35 bin TL ve ağabeyi Hacı Polat’ın Fransa’dan gönderdiği paralarla, kredi taksitlerini ödemeye başladığı belirtildi. Yaklaşık 4 ay önce kredi taksitlerini güçlükle ödediği sırada nişanlısının da kendisini terk etmesi üzerine Tarkan Polat’ın, bunalıma girdiği öne sürüldü.

SON MESAJ

Tarkan Polat’ın bilgisayarından, intiharından önce son olarak nişanlısıyla yazıştığı, intihar edeceğini söylediği, ondan 'bunu yapamayacağı' karşılığını aldıktan sonra ise görüşmeyi sonlandırdığı belirlendi. Tarkan Polat, intiharından önce aynı siteye son olarak şunları yazdı:

"Bunlar laf değil gerçek dostlarım. Sevdim sevildim, saygı duydum, saygıyla hep karşılaştım. Zalimin ensesindeydim, mazlumun yanındaydım. Korkup kaçmayanlardandım. Gündüz garibe gölgeydim, gece zalime cehennem ışığıydım. Ben yaşadım yaşadığım kadar. Vaktim zamanın doldu. Bu temeli boş dünyada, gitme vakti geldi. Ayrılmak hiç kolay olmayacak. Ama ne yapalım hepimizin sonu orası. Bir gün geç, bir gün erken. Son nokta, hakkı olan helal etsin, benden yana helal olsun. Saygılar Tarkan Polat."

AİLE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Kardeşi Tarkan Polat’ı ölüme nişanlısının ve onun ailesinin götürdüğünü ileri süren, Fransa’da inşaat işleri yapan ağabey Hacı Polat, hukuk mücadelesi başlattı. Polise, ölüme sebebiyet vermekten kardeşinin nişanlısı ve ailesi hakkında şikayetçi olan Polat şöyle dedi:

"Benim evime kiracı olarak girdikten sonra kardeşimi, güleryüzle yanlarına çektiler. Onunla daha lisede okuyan kızın gönül ilişkisi yaşamasını da fırsat bilerek, ev için kefil yapmışlar. Kardeşim, ailenin tüm masraflarını karşılamış, nişanlısının üniversiteye hazırlık için gittiği dershanenin bile parasını ödemiş. Ama onlar bunun kıymetini bilmemişler. Onu yüzüstü bırakmışlar. Parayı da ödemeyince kredinin bütün yükü kardeşimin üzerine kalmış. Bizlere ve diğer kardeşlerine gerçeği anlatamadığı için haciz işlemi başlatılınca canına kıymış. Şimdi biz nişanlısı ve onun ailesinden, ölüme sebebiyet vermekten şikayetçi olduk. Kardeşimin ölümünün hesabını onlardan hukuk yoluyla soracağız." 



TY(İÖ/COŞ)