Yozgat merekez bağlı Osmanpaşa Beldesi'nde yapılan yağmur duasına çiftçilerle birlikte Vali Necati Şentürk ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz da katıldı. Öğle namazının ardından, 2 rekat daha namaz kılındıktan sonra beldede bulunan Emirci Sultan Türbesi'ni ve beldedeki diğer 3 türbe topluca ziyaret edildi. Daha sonra Emirci Sultan Türbesi önünde toplanan çiftçiler, ellerini aşağıya çevirip, İl Müftüsü Nuh Korkmaz’ın okuduğu yağmur duasına 'Amin' diyerek katıldılar. Yapılan duaların ardından kesilen kurbanların etleriyle pişirilen pilav, vatandaşlara ikram edildi.

Yağmur Duasının ardından bir açıklama yapan Vali Şentürk, Yozgat’ın yoğun kar yağışlı bir kış mevsimi geçirdiğini belirterek, "Ancak ürünlerin ihtiyaç duyduğu Nisan yağmurları yetersiz kaldı ve kurak bir mevsim geçiriyoruz. Bu sebeple çiftçilerimiz yağmur duasına çıktı bizde iştirak ettik. İnşallah yağmur yağar. Bin yıllık geleneğimiz olan yağmur duasını yaptık" dedi.

Yağmur duasına katılan çiftçiler de hayvanların otsuz kaldığını, ekinlerin kuruma noktasına geldiğini belirterek, dua eşliğinde yağmur istediklerini dile getirdi.