4 Nisan 2012'de dünyaya gelen oğlunu kayıt ettirmek amacıyla Nizip Nüfus Müdürlüğü'ne giden baba Ahmet Erdoğan, Recep Tayyip adını verdiği oğlunun 26 Şubat 2012'de doğduğunu söyledi. Görevliler de belirtilen tarihe göre nüfus kaydı yapıp, kimlik çıkardı. Ancak, daha sonra Devlet Hastanesi'nin doğum belgesini Nüfus Müdürlüğü'ne göndermesi üzerine, gerçek ortaya çıktı. Bunun üzerine baba Ahmet Erdoğan'a 'yanlış beyanda bulunmaktan' 73 lira para cezası kesildi.

Kebapçı Ahmet Erdoğan, "Ben Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. 4 Nisan'da doğan oğlumun ismini Recep Tayyip koydum. Zaten soyadımız aynı. Gelecek cezayı da göze alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü olan 26 Şubat tarihini de oğlumun doğum günü olarak yazdırdım. Cezamı seve seve öderim" dedi.

Nizip İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum tarihinin ailenin talebiyle yapılan kayıt doğrultusunda 26 Şubat 2012 olarak resmileştiğini, ancak mahkeme kararıyla düzeltme yapılabileceğini belirtti.