CHP Kadın Kolları üyeleri, Nilüfer Çayı'ndaki kirliliği protesto etmek etmek için biraraya geldi. Merkez Nilüfer İlçesi Büyükbalıklı Mahallesi'nde yapılan etkinliğe, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın yanı sıra çok sayıda çevre sakini de katıldı. Burada konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, doğada kadının el attığı her yerin güzelleştiğini söyledi. Doğa ile kadını birbirine benzeten Dokuzcan, "Çünkü ikisisi de üreticidir, yaratıcıdır. Herşey onlardan şekillenir. Doğayı tüketenler insanlığı tüketirler, kadını tüketirler. Doğaya, kadına, insanlığa şiddet insanlara yakışmayacak şeylerdir" diye konuştu.

Alanda şemsiyelerden Türk bayrağı oluşturulduğunu da dile getiren Dokuzcan, bunun Türkiye'de var olan doğa sorunlarına dikkat çekmek için yapıldığını kaydetti.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise Nilüfer Çayı'nın belediye imkanları ile temizlenemeyeceğini söyledi.

Bu konunun kamu tarafından ele alınması gerektiğini ifade eden Demiröz, "Ben bu konudan ümitliyim çünkü kadınlarımız bu işe el attı. Kadınlarımız el attıysa bu sorun en kısa zamanda çözülecektir. Bundan dolayı sizleri canı gönülden alkışlıyorum, kutluyorum" diye konuştu.

Küçükbalıklı Mahallesi'nde oturan 80 yaşındaki Mehmet Oğuz, Nilüfer Çayı'nın kirliliği nedeniyle birçok kişinin kanser hastalığından dolayı öldüğünü söyledi. Kendisinin de kanser hastası olduğunu söyledi.

Mahallelede oturan 81 yaşındaki Hüsniye Gavas ise Nilüfer Çayı'nın temizlenmesi ile birlikte büyük balıkların burada yaşayacaklarını söyleyerek, "Çocuklarımız da yüzecek, piknik yapacağız. Siz de geleceksiniz" diye konuştu.

Daha sonra çoğunluğun kadınlardan oluşan kalabalık grup, ellerindeki 'Nilüfer Çayını da biz mi temizleyeceğiz', Nilüfer Çayı'nın aktığı yere kadar yürüdü. Kalabalığın ellerindeki 'Zehirleyin diye mi en az çocuk doğuracağız', 'Zehirleniyoruz ey halkım', 'Nilüfer Çayı çiçek koksun', Adını Nilüfer Çayı'ndan alan ilçemize zehirli Nilüfer mi diyeceğiz', 'Bin dereden su getirdik çayımızı temizletemedik', 'Çayımızı zehir katanlar ölüm de var' yazılı dövizlerle yürüdü. Nilüfer Çayı'na gelen grup, buradaki kirliliğe dikkat çekmek için yanlarında getirdikleri çamaşır suyunu döktü. Kalabalıktakiler, daha sonra davul- zurna eşliğinde halay çekti.