Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Mestanzade Mahallesi'nde 3 Ocak’ta meydana gelen olayda Hacı Veli Aydın, eniştesi Ömer Faruk Bıldırcın'la birlikte alkol alıp, iskambil oynarken aniden öfkelenip küfretmeye başladı. Ömer Faruk Bıldırcın da kayınbiraderini, "Ayıp oluyor bak, burada karım var, kızım var. Onların yanında küfretme" diye uyardı. Çıkan tartışma büyüyünce Aydın, mutfaktan aldığı bıçakla Ömer Faruk Bıldırcın'ı bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Bıldırcın olay yerinde öldü. Otomobiliyle kaçan Hacı Veli Aydın, yaklaşık bir saat sonra polise giderek teslim oldu.

"HATIRLAMIYORUM"

İfadesinde sadece alkol aldıktan sonra tartışmaya başladıklarını hatırladığını belirten Hacı Veli Aydın, çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hacı Veli Aydın, hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sanık Aydın'ın yargılanmasına Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Aydın, eniştesiyle nikahsız yaşadığı için tartıştıklarını, alkolün etkisiyle ne yaptığını hatırlamadığını söyledi. Eniştesinin kendisine küfrettiğini ileri süren sanık Aydın, "Ben kız kardeşim ile nikahsız olması sebebiyle eve gelmemesi gerektiğini söyledim. O da bana 'Ben istediğim zaman gelirim, sen de karışamazsın. Sen adam mısın?' dedi. Ben de bunun üzerine kendisine vurdum. O da bana vurdu. Daha sonra meydana gelen olayları hatırlamıyorum. Nasıl bıçaklandığını bilmiyorum" dedi.

"AĞABEYİMİ AFFETMİYORUM, ŞİKAYETÇİYİM"

Eşini kaybeden Mukaddes Aydın ise "Ağabeyim ortaya hiçbir neden yokken küfretmeye başladı. Eşim de 'çocukların yanında küfretme' diye uyardı. Ağabeyim 'Sen kim oluyorsun karışamazsın diyerek mutfak aldığı bıçakla vurdu. Engel olmaya çalıştım ama gücüm yetmedi. Beni genç yaşımda ortada bırakan ağabeyimi affetmiyorum. Şikayetçiyim" diye gözyaşı döktü.

"HAKKINIZI HELAL EDİN"

Tanık olarak dinlenen Mukaddes Aydın'ın kızı 19 yaşındaki Fadime Güleç de "Ben annemin bağırması üzerine uyandım. Kardeşlerim ile odamızdan çıkınca dayımın kanepede oturan babama vurduğunu gördüm. Elinde bıçak görmedim. Ancak yüzünde kan vardı. Annem ve kardeşlerimle birlikte dayıma engel olup, dışarı çıkarmaya çalıştık. Tekrar içeri girdiğimde bize 'Ben ölüyorum. Hakkınızı helal edin' dedi. Ben hemen ambulansı aradım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.