Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan Milli Güvenlik Akademisi'nin eski komutanı Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk, Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gidip teslim olunca, sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderildi.

Saat 18.20'de Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Şahintürk, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından yeniden emniyete getirilen Şahintürk, yarım saat sonra soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk'ün avukatı Erkan Şahin, müvekkili ve süreçle ilgili açıklama yaptı. "28 Şubat sürecinde kurmay albay olan müvekkilim 28 Şubat ile ilgili yürütülen soruşturma ile ilgili gözaltında" diyen avukat Şahin, şunları söyledi:

"Niğde ilimizin yetiştirdiği çok değerli asker, emekli tümgeneral Ümit Şahintürk hakkında gözaltı kararı var. Saat 18.20'de teslim oldu. Türkiye'de dışarıda paşa kalmadı. Soruşturma kapsamında fazla bir bilgimiz yok. Ankara'da özel yetkili savcılıkta öğrenilecek. Müvekkilim Türk ordusunda büyük ve kritik görevlerde bulundu. Afganistan'da Bosna Hersek'te NATO'da görevlendirilmiş. Belçika'da görev yaptı. Körfez Savaşı'nda Suudi Arabistan'da görev yaptı. 28 Şubat sürecinde kurmay albay olan müvekkilim Şırnak'ta Eruh Dağ Komando Tugay Komutanı iken Genelkurmay'da görevlendirildi. Müvekkilim soğukkanlı ve kendisinden emin. Zor şartlarda görev yapmış bir asker olarak olayları dikkatle izliyor. İnşallah bu süreç daha sağlıklı geçer."



UM (YB/RT)