Niğde-Kayseri Karayolu Gümüşler Kavşağı'nda, Ünal Gülpınar yönetimindeki 06 DA 1877 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre, buzlu yolda kontrolden çıkınca karşı yönden gelen Mehmet Gürbüz yönetimindeki 03 LT 403 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mehmet Gürbüz can verdi.

Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında meydana gelen kazada ise Kemerhisar Belde Belediyesi'ne ait, Mustafa Sadık yönetimindeki 51 M 2050 plakalı otobüs, buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada, otobüste bulunan 15 kişi yaralandı. Yaralılar Niğde Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Eminlik Sağlık İstasyonu'na ait, içinde sağlık ekiplerinin bulunduğu ambulans da hasta almaya giderken, buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada, ambulans sürücüsü Hakan Ünal ve sağlık görevlileri Ebru Erdal, Ramazan Tanrıverdi, Damla Keser ve Hamide Kutluay yaralandı. Yaralılar, kaza yerine çağrılan başka bir ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Altunhisar İlçesi'ne bağlı Ulukışla Beldesi'nde de öğrenci taşıyan Recai Arkın yönetimindeki öğrenci servisi, Karageçit mevkiinde buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada, servis sürücüsü Recai Arkın ve öğrenciler İbrahim Doğan ile Osman Arıkan yaralandı. Yaralılar, Bor Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Kazalarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



UM(OA/CK)