--------



HASTA OLDUĞU İÇİN TRAKTÖRDEN İNEMEMİŞ

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, bankadan emekli maaşını çekmek için traktörüyle yola çıkan ve Belediye Meydanı’nda aniden önüne çıkan 79 yaşındaki Nezahat Kıynak’a çarpan, 5 çocuk babası 72 yaşındaki Cavit Taşkın bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle traktörden inemediğini söyledi.

Traktöre, yaptırdığı özel basamakla çıkabildiğini ifade eden Cavit Taşkın, “Çocuklarım evde yoktu. Emekli maaşımı çekmek için traktörle ilçe merkezine gittim. Dönüş sırasında yaşlı kadın aniden önüme çıktı. Yavaş gidiyordum ve fark edince durdum. Ancak traktörün önü yaşlı kadına çarptı. Bacaklarımda kireçlenme var. O nedenle inemedim, zaten karakola giderken de peşimden polis geldi, orada da traktörden inemedim. Ben vicdansız değilim. Eğer sağlık durumum yerinde olsaydı, inip yardım ederdim. Ancak elimden bir şey gelmedi, traktörden inemedim” diye konuştu.

ÇAYI BİLE TRAKTÖRDE İÇİYOR

Yaşadığı Özbey Mahallesi’nin eski muhtarı da olan Cavit Taşkın’ın oğlu 49 yaşındaki oğlu Yusuf Taşkın, “Babam kahveye bile traktörle gider ve çayı traktörün üzerinde içer. Eğer sağlık durumu yerinde olsaydı mutlaka inip yaralı kadının yardımına koşardı” ifadelerini kullandı.

KAZAYLA ORTAYA ÇIKAN DRAM

Torbalı İlçesi Tepeköy Mahallesi’ndeki tek göz odalı bir evde kirada oturan Nezahat Kıynak’ın dramı yürek burktu. Penceresi kırık evde komşularının yardımıyla yaşam savaşı veren talihsiz kadının beş çocuğunun bulunduğu, ancak başka ilçelerde yaşadıkları ortaya çıktı. Talihsiz kadının komşusu 50 yaşındaki Aydeniz Salepçi, “Nezahat nine komşularının desteğiyle yaşıyor. Burada kirada otuyor. Evde pek durmaz, genellikle ilçe merkezine gider. Zor şartlarda yaşıyor” dedi.



Tufan HAMARAT- Gökhan YALKALK/ İZMİR,





DHA(İÖ/AAA)