Türkiye, Nezahat Kıynak’ı, traktör çarptıktan sonra yerde yatarken çekilen fotoğrafı ile tanıdı. Mardin doğumlu olan, 40 yıldan bu yana Torbalı’da yaşayan, 5'i hayatta 7 çocuk ve 15 torun sahibi Nezahat Kıynak'ın  yerde acı içindeki hali görenlerin yüreğini sızlattı. Traktörü kullanan Cavit Karakaş’ın ise çarptığı yayaya yardım etme yerine traktörün koltuğunda oturması büyük tepki gördü.

Kaburgaları ve sağ bacağı kırılan, ilk müdahalesi Torbalı’da yapıldıktan sonra İzmir Dr. Suat Zeren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Nezahat Kıynak, kazayı ve sonrasını anlattı. Ekmek almaya gitmek için yolun karşı tarafına geçtiği sırada kendisine traktörün çarptığını belirten Kıynak, "Yerde yatıyordum. Şuurum açıktı. Çevrede toplananlar ’Teyze iyi misin?' diye soruyorlardı. Polisler yardımcı oldu. Traktörün tepesinde adamı görüyordum. Yattığım yerden onu izledim. Yanıma gelip, 'Bir yerin ağrıyor mu?' bile demedi. Ondan şikayetçiyim. Beni hastaneye bile götürmedi" dedi.

BİZİM YANIMIZA GELMİYOR

Salihli’de yaşayan ve annesinin yanında hastanede refakatçi olarak kalan Ayşe İncekara da Nezahat Kıynak’ın, 40 yıldan bu yana Torbalı’da yaşadığını söyledi. Torbalı esnafının annesini çok iyi tanıdığını anlatan İncekara, "Biz, 7 kardeşiz. Şu anda 5 kız kardeş hayattayız. Hepimiz, ’Anne gel bizimle kal’ diyoruz ama gelmiyor. Damatların yanında rahat edemediğini söylüyor. Torbalı’da yalnız yaşamayı tercih ediyor. Ablalarım 3 ayda bir mutlaka Torbalı’ya giderler. Annemin bir komşusu ile görüşürler. O komşu kendine yaptığı yemekten anneme de verir. Bütün ısrarlarımıza rağmen yanımıza gelmez" dedi.

Annesinin, kalp, tansiyon ve şeker gibi bilinen bir rahatsızlığı olmadığını belirten Ayşe İncekara, geçen yıl evde kaynattığı suyu üzerine döktüğünü, belden aşağısının yandığını ve üç ay hastanede yattığını söyledi. İncekara, şöyle devam etti:

"Annem traktör çarptığı anda darbeyi belinden almış. Kaburgalarında kırık var. Aynı zamanda sağ bacağı da kırık ve alçıya alındı. Yerde uzun süre öylece yatmış. Traktör sürücüsünün ise aşağıya inmemesi büyük vicdansızlık. Bunu ayıplıyorum."



ED(İÖ/İD)