İSTANBUL- Newroz kutlamalarına izin verilmemesi çatışmalara neden oldu.

Zeytinburnu Kazlıçeşme'ye kitlenin girişi engellenmek istendiği için kitle Topkapı civarında toplandı.

Halkların Demokratik Kongresi'nden kitlesel bir grup Millet Caddesi girişinde toplandı. Suriçi'nde bekleyen grup da sloganlarla gelerek HDK'lılara katıldı. Marşlar söyleyen grup bir süre bekledikten sonra polis barikatına doğru yürüyüşe geçti.

Grubun gelişi poliste paniğe neden olurken Suriçi'ndeki polisler Millet Caddesi'nin girişindeki grubun bulunduğu noktaya geldi. Kitle polis barikatına doğru yürürken polis kitlenin üzerine gaz bombaları atmaya başladı.

Polisin saldırısının ardından Pazartekke'de toplanan ESP'liler ve Millet Caddesi girişinde toplanan HDK'lılar polisi taş yağmuruna tuttu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeleri, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarıyla Pazartekke'de Eresin Otel karşısında toplandı. Polisin müdahalesi sonucu toplanan kitle ikiye bölündü. HDK pankartı arkasındaki grup Suriçine doğru yöneldi.

Pazartekke Durağında polisin attığı gaz bombaları tramvaya isabet etti. Bu arada polisin Pazartekke'de çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi yakınındaki Ziya Gül Parkı'nda toplanan kitleye de polis gaz bombalarıyla müdahale oldu. Kitle Zeytinburnu'na doğru dağıldı.