Panasonic ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, Nevşehir merkez Cumhuriyet ve Yunus Emre İlköğretim Okullarından seçilen 400 çocuğa, dünya mirası listesinde yer alan bölgelerin korunma yollarını aşıladı. Panasonic’in ilköğretim öğrencilerine yönelik çevreci eğitim programı ‘Okulumuz Yeşil’in kardeş projesi niteliğindeki çevreci eğitim programı 22-23 Mayıs tarihlerinde Kapadokya’da yapıldı. Etkinlik kapsamında Nevşehir’den gelen 400 öğrenci, Dünya Mirası hakkında genel bilgiler edindi ve gruplar halinde 1 saatlik eğitim aldı. Kapadokya’daki Zelve Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden çocuklar, gezip gördükleri yerlerde yaşadıklarını Panasonic Lumix fotoğraf makineleri ile kaydetme imkanı da buldu.

Dünya Mirası Çevreci Eğitim Programı dolayısıyla Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Turgut Özal Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Ürgüp Kaymakam Vekili Mesut Yakuta, Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz, Panasonic Temsilcisi Ceren Öner, Panasonic Japonya Çevre Projeleri Sorumlusu Yoko Kanai ile birlikte öğrenciler katıldı.

Burada Panasonic Temsilcisi Ceren Öner tarafından katılımcılara Dünya Mirası Çevreci Eğitim Programı ve Dünya Kültürel Mirası konularından sinevizyon aracılığı ile bilgi verildi.

Panasonic Japonya Çevre Projeleri Sorumlusu Yoko Kanai ise konuşmasında, “Panasonic ile dünya mirasına sahip çıkıyoruz. Türkiye’ye ve Kapadokya’ya ilk gelişim. Kapadokya’nın kültürel ve doğal varlıklarına hayran kaldım. Burada yaşayanları kıskandım” diye konuştu. Sonrasında öğrenciler gruplar halinde otobüslerle Avanos ilçesinde bulunan Zelve Ören Yerine götürüldü. Burada öğrenciler doğal güzellikler içerisinde eğlenceli ve bilgilendirici saatler yaşadı. Öğrenciler öğrendikleri bilgileri ve yaşadıkları eğlenceli deneyimi gezi sonrası yaptıkları sunumlarda aktardılar.

27 BİN ÇOCUĞA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANACAK

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar şunları söyledi: “Ülkemiz birçok dünya mirasını barındırmasıyla oldukça şanslı bir konumda. Genç nesillerimizin bu değerleri tanıması ve korunmasına dair yapılanları öğrenmesine yönelik bu anlamlı projeye Panasonic olarak destek vermekten çok mutluyuz. Dünyamızın ender güzelliklerinin ve en önemlisi çevrenin korunması konusunda sergilediğimiz küresel seferberlik kapsamında yeni projeler düzenlemeyi sürdüreceğiz. Özellikle 7- 11 yaş arasında bulunan çocuklara ulaşarak çevre bilinci oluşturmak istiyoruz. Burada dünya harikası peribacaları arasına atılmış çöpleri, üzerine çıkarak fotoğraf çektirenleri, çizenleri görüyoruz. Çocuklarımıza bunların ne denli kötü şeyler olduğunu, çevreyi korumanın önemini aşılmak istiyoruz. Hedefimiz 27 bin çocuğa ulaşmak. Bunun 10 binine geçtiğimiz yıl ulaştık. 2012 ve 2013 yıllarında da kalan 17 bin çocuğa ulaşmayı planladık.”



AK(OE/AAA)