1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına CHP, DİSK, Eğitim-Sen, Hacıbektaş Kültür Derneği, TGB, SES, Hacıbektaş Halk Evleri gibi siyasi parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı. Etkinlikte CHP Nevşehir İl Başkanlığı'nca 400 Türk bayrağı dağıtıldı. Yaklaşık 500 kişilik grup 'Tam bağımsız Türkiye', 'Düşünceye özgürlük', 'Sefalete teslim olmayacağız', 'İşçinin emeği taşeronlara sermaye olmayacak' sloganları atarak Borsa Kavşağı’ndan Türk Telekom binası önüne kadar yaklaşık 750 metre yürüdü.

ÖĞRENCİLER HALAY ÇEKTİ

Polisin geniş güvenlik önemlerinin dikkat çektiği etkinlikte katılımcılar arasında yer alan bir grup Nevşehir Üniversitesi öğrencisi Kürtçe şarkılar eşliğinde Türk Telekom binası önünde halay çekti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğini düzenleyen platform adına konuşan Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Çelik, yıllardan beri özelleştirme ve taşeronlaştırma ile örgütsüzlüğü dayatanların yeni iş cinayetlerinin artırılmasında rol oynadığını söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Resmi rakamlara göre, geçtiğimiz yıl 1543 işçi kardeşimiz kâr hırsına kurban verildi. Çok basit önlemler alınmadığı için sadece bu ay içerisinde 57 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. İş kazalarında Türkiye’yi Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıraya yükselttiler. Buna rağmen utanmadan çıkıp Çin’den sonra en hızlı büyüyen ekonomiye sahip olmakla övünüyorlar."

Yoksulluğun, adaletsizliğin hakim kılınmak istendiği bir ülkede emeğin, emekçilerin haklarının tanınmadığı bir ülkede demokrasiden de insan hak ve özgürlüklerinden de bahsedilemeyeceğini ifade eden Çelik, "Her şeye rağmen bizler bu gün vesilesiyle emekten, eşitlikten, özgürlükten, barıştan ve adaletten yana bir ülke ve dünya kurmanın mümkün olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, etkinliğe katılanlar dağıldı.



AK(OE/CK)