Mardin’e bağlı Midyat İlçesi'nde yaşayan F.T'yi arayan kişiler, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, telefonlarının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve bunun ortaya çıkartılması için bankadaki hesaplarına para yatkırılmasını istedi. Bunun üzerine F.T. Nevşehir’de bulunan bir banka şubesindeki hesaba 49 bin TL havale etti. . Daha sonra dolandırıldığını anlayan F.T. durumu polise bildirdi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonrasında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, banka şubesine gelince, paranın 25 bin TL’sinin Ö.P. Tarafından çekildiğini öğrendi. Geri kalan paranın ise Ö.P.’nin hesabında olduğu belirlendi. Asayiş Şube ekiplerinin yaptığı araştırmada Ö.P.’nin sanayide esnaf olduğu anlaşıldı. İşyerine operasyon yapan polis, Ö.P. ve kendisine yardım eden C.Y.'yi  gözaltına aldı. C.Y.’nin yapılan üst aramasında hesaptan çektiği paralar ile çok sayıda kişiye ait banka ve kredi kartı ele geçirildi.

PARAYI TESLİM EDİP KOMİSYON ALIYORMUŞ

C.Y. verdiği ifadede bankada açtığı hesaba İ.S. adına para gönderildiğini, parayı teslim ettiğinde de komisyon aldığını söyledi. Bunun üzerine Nevşehir Asayiş Şube ekipleri C.Y.’den İ.S. İle telefonla görüşmesini ve buluşma ayarlamasını istedi. Telefonda buluşma ayarlanan İ.S.’de Kırşehir’de yakalanarak Nevşehir asayiş ekiplerine teslim edildi. Nevşehir’de şüphelilerin ifadeleri sonrasında T.İ., S.A.,Y.K., S.B., M.İ., G.G., T.Ö. ve A.K. de yakalanarak gözaltına alındı.



AK(OE/COŞ)