Kentteki 48 okulda 13 bin 500 öğrenciye, öğretmenler gözetiminde dağıtılan sütten içen 30 Ağustos İlköğretim Okulu'ndan 13, Ersular İlköğretim Okulu’ndan 3 ve İncekaralar İlköğretim Okulu’ndan 5 olmak üzere toplam 21 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler, okul yöneticilerinin 112 Acil servise bildirmeleri üzerine sevk edilen ambulanslarla Dr.İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Gözlem odasına alınan öğrenciler bir süre sonra evlerine gönderildi.

VALİ SAVAŞ: SÜTTEN ZEHİRLENME YOK

Nevşehir'de bazı öğrencilerin süt içtikten sonra hastaneye kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapan Vali Abdurrahman Savaş, olayın zehirlenme olmadığını belirtti. Savaş, hastaneye kaldırılan öğrencilerin bir bölümünün ilk kez süt içtiğini, bir kısmının ise, düzenli içme alışkanlığı olmadığının saptandığını, olayın vücuda farklı gıda alınmasından dolayı sütün bir reaksiyonu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Vali Savaş, her olasılığa karşı Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin dağıtılan sütlerden numuneler alındığını ve incelenmek üzere laboratuarlara gönderildiğini söyledi.



AK(OE/İD)