Kutlamalar, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul’un çelenk koymasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından etkinliklere Vali Savaş’ın ,makamında tebrikleri kabulü ile devam edildi.

Daha sonra Damat İbrahimpaşa Bulvarı'nda devam eden törenlerde Vali Savaş vatandaşların bayramını kutladı. Şiirlerin okunmasının ardından konuşan 200 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Çamcı’da 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve büyük zaferin, 20'nci yüzyılın ilk çeyreğinde mazlum milletlere örnek teşkil eden Türk Kurtuluş Savaşının son noktası ve 90 yıldır bu topraklarda hür, bağımsız ve barış içerisinde yaşayışımızın başlangıcı olduğunu kaydetti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından askeri geçit töreni ile sona erdi.

 

AK(OE/AAA)