Kırşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nce daha önce babası Muharrem Ertaş’ın mezarının yanına kazılan mezarı, dün cenaze töreni öncesi mezarlığa gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve oğlu Hüseyin Ertaş’ın müdahalesiyle değiştirildi. Hüseyin Ertaş'ın "Babamın vasiyetiydi. 'Beni babamın ayak ucuna gömün' demişti" demesi üzerine, Bakan Günay hazırlığın buna göre yapılması için talimat vermişti. Ünlü ozanının mezarı, vasiyetine uygun olarak, babası Muharrem Ertaş'ın mezarının alt tarafına yeniden kazıldı. 

Bu arada dün toprağa verilen ve başına da Adanalı bir hayranının üzerine 'Neşet' yazdığı taş parçası konulan Neşet Ertaş’ın mezarı, bugün ziyaretçilerin akınına uğradı. Yakınları ve sevenleri Ertaş’ın mezarına giderek dualar okudu. Neşet Ertaş'ın mezarının  başına da Adanalı bir hayranının üzerine 'Neşet' yazdığı taş parçası konuldu.

BAŞKAN'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın tabutundaki, 'Kırşehir Belediyesi' yazısının medyada eleştirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Kasıtlı bir davranışlarının olmadığını söyleyen Başkan Bahçeci şöyle dedi:

"Kırşehirliler olarak büyük ustamıza son görevimizi en iyi şekilde yapmanın çabası içinde olduk. Binlerce insanı Kırşehir’de en iyi şekilde ağırladık. Şimdi basın yayın organlarında, sosyal medyada 'Kırşehir Belediyesi' yazısının bulunması eleştiriliyor. Bu konuda bizim bilerek bir yanlışlığımız olmadı. Kasıtımız yoktur. Kırşehir Belediyesi'nin bütün tabutları standarttır. Özel bir tabut yapmış değiliz. Üstündeki örtünün katlandığı söyleniyor. Bu da doğru değildir. Örtünün tamamı tabutun üstüne örtüldü. Fazla tarafının tabutun içine konulduğu da doğru değil."