Adıyaman Nemrut’tan Bitlis Nemrut Krater Gölü’ne düzenlenen gezi kapsamında Bitlis’e gelen 31 kişi, ilk olarak Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada yöresel yemek olan sebze dolması ve Türk lokumunun ikram edildiği grup, daha sonra Etnografya Müzesi ve İhlasiye Medresesi'ni gezdi. Estonya, İspanya ve Letonya’dan 19 geziye katılanlara el sanatları, tarihi doku ve yöresel kıyafetlerin tanıtımı yapıldı. Batman Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık, tarihi bir gezi yaptıklarını belirterek, “Projemizin amacı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki tarihi dokuları tanıtarak uzun vadede turizme katkı sağlamaktır. Ayrıca, yereldeki gençlerde sivil toplum bilincini oluşturmaktır” dedi.

İspanya Grup Temsilcisi Jose Antonio Alvarez Pachelo ise, bir sivil toplum kuruluşu adına tura katıldığını belirterek, “Burada bulunmaktan dolayı memnunum. Kendi ülkemizde de bu tür çalışmalarla ilgileniyoruz. Eğitim alanında ağırlıklı çalışıyoruz. Bununla ilgili eğitimlerde veriyoruz” diye konuştu.

Litvanya temsilcisi Veera Ternoussova da  “Biz kendi ülkemizde gençler ve çocuklar üzerindeki projelerle ilgileniyoruz. 6 arkadaşımla birlikte bu proje kapsamında buradayız. 2 günlük gezi sonrasında ülkemize geri döneceğiz. Burada çok etkilendiğimiz tarihi dokular var. Bunların gün ışığına çıkarılması ve turizme kazandırılması için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor” dedi.


ÖÇ(FE/AK)