Çukurova Kiteboard Akademi adıyla grup oluşturan yaşları 18-40 arasında değişen su kayağı meraklısı 20 kişi, Seyhan Nehri'nde tarihi Taşköprü ile Sabancı Merkez Camii arasındaki alanda motorlu vincin makarasına bağladıkları 150 metre uzunluğundaki iple su kayağı gösterisi yaptı. Daha önce görmedikleri su sporu wakebordla tanışan Adanalılar, gösterileri ilgiyle seyretti. Göstericilerin Taşköprü'nün ayakları arasından geçişleri ise ayakta alkışlandı.

Çukurova Kiteboard Akademi kurucularından Gökhan Karaköse, Seyhan Baraj Gölü'nde dev uçurtmaya bağlı iple yaptıkları su kayağını yeterli rüzgar olmadığı zamanlarda makaralı vinçle yapmaya başladıklarını, Seyhan Nehri ve sulama kanallarında bu sporu başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gökhan Karaköse, "Makaralı vince bağlı olan 150 metre uzunluğundaki iple su olan her yerde kayabiliriz. Bu sporun Adana'da gelişmesi için destek bekliyoruz. Motorlu vinci bin lira harcamayla sanayi çarşısında özel olarak yaptırdık. Bu vince bağlı olan ipin ucundaki sporcu suyun üzerinde yaklaşık 40 kilometre hıza ulaşabiliyor. Boardla birlikte 2 bin liralık harcama yaptık. 2-3 saatlik eğitimle wakeboardı herkes yapabilir, heyecanını yaşayabilir" dedi.

Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nden de destek beklediklerini belirten Karaköse, "Sabit bir wakeboard park kurmak istiyoruz. Bunun projesini de hazırladık. Amacımız bu sporu geniş kitlelerle buluşturmak" diye konuştu.

Sporculardan Ayhan Metin ise "Bizim gibi gençleri bu spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Wakeboard çok zevkli, heyecan yaşatan bir spor. Adana için güzel bir tesis oluşturduğumuzda kentin sosyal hayatını da renklendirmiş olacağız" diyerek yardım çağrısında bulundu.



MKA(OA/AAA)(FOTOĞRAF)