Nazilli'de oturan amatör balıkçı 65 yaşındaki Necip Ergüngör, dün saat 16.00 sıralarında balık avlamak için ilçeye 4 kilometre uzaklıktaki Akçay Mevkii'nden geçen Menderes Nehri kenarına gitti. Buradaki kulübesinde kan izleri olduğunu farkeden Ergüngör, cep telefonundan polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kan izlerin takip ettiklerinde yaklaşık 50 metre ilerdeki dere kenarında kilime sarılmış bir erkek cesedi ile karşılaştı. Üzerinden kimliğini belirtir bir belge çıkmayan 50 yaşlarındaki kişinin 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Polis, cinayetin kulübede kısa bir süre önce işlendiğini ve cesedin nehre atılmak istendiğini belirledi. Polis ve savcının incelemesinin ardından ceset, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis parmak izinden, ölen kişinin esrar satmak suçundan sabıkalı Durmuş Karataş olduğunu belirledi. Karataş'ın kullandığı, kayınpederinin üzerine kayıtlı olan 09 RN 650 plakalı gri renkli Volkswagen Passat marka otomobilin de kayıp olduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine soruşturmayı genişleten polis, otomobili saat 24.00 sıralarında Denizli- Nazilli karayolunda, farkedip, 'Dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayıp kaçan otomobildekiler, kovalamaca sonucu 5 Eylül Caddesi'nde sıkıştırıldı. Otomobildeki 28 yaşındaki Vasfi Y. ile 33 yaşındaki Gülhan K.'yı gözaltına aldı. Vasfi Y.'nin kaçarken otomobilin camından attığı bir kurusıkı tabancaya da el konuldu.

Polisin otomobilde yaptığı aramada Durmuş Karataş'a ait nüfus cüzdanı, cep telefonu ve kredi kartları bulundu. Aslen İzmir'in Tire İlçesi'nden olan ve 2005 yılında Nazilli'ye yerleşen Karataş ile kredi kartı dolandırıcılığı suçundan girdiği cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olan Vasfi Y.'nin, Karaçay Mahallesi'nde oturdukları ve birbirlerini buradan tanıdıkları öğrenildi.

İki şüpheli, sorgularında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, polis, ikinci evliğini yaptığı ve ilk eşinden 18 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen Karataş'ın neden öldürüldüğünün araştırıldığını belirtti. Şüpheliler, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilecek.



(AÖ/SS)