Aydın'da geçen yıl su tutmayan başlayan Çine Baraj gölünde su seviyesi son iki haftadaki yağışlarla aniden yükseldi. Ayşe Taşer’in, baraj gölü çevresinde otlayan 'Karakız' adını verdiği ineği, baraj gölündeki adacıklardan birinde mahsur kaldı. Sekiz gündür adacıkta bekleyen ineğinin beslenecek ot bulamaması nedeniyle zayıfladığını gören, öleceğini düşünen sahibi, dün yetkililerden yardım istedi. Önce ineğin helikopterle kurtarılması gündeme geldi. Ancak baraj gölünde inceleme yapan jandarma ile Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT) yetkilileri ineği yüzdürerek çıkarmaya karar verdi. Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu başkanlığındaki AKUT ekibi, Çine jandarma Komutanı Üsteğmen Deniz Taş ve jandarmalar karayolundan yaklaşık 3 kilometre yürüyerek ineğin bulunduğu adacığa en yakın noktaya geldi. Jandarma ve AKUT ekibi bir botla adacığa çıkıp Karakız’ı iple bağlamaya çalıştı. Ancak kırmızılar içindeki AKUT ebini görünce iyice korkup hırçınlaşan Karakız’ı yakalamak kolay olmadı. AKUT üyesi İdris Altındağ kovalamaca sırasında suya düştü, ayağından hafif yaralandı. Ekipler büyük çaba sonucu ineğin boynuzlarından ip geçirmeyi başardı. Daha sonra ekiplerin yanında botla eşlik ettiği inek, başı su üzerinde tutularak yaklaşık 70 metre yüzdürülüp karaya çıkarıldı.

2.5 saat süren operasyon sonrası ineğine kavuşan Ayşe Taşer sevinç gözyaşları döktü. Taşer, “Mahsur kalan diğer ineğimi para verip kurtarttım. Ancak Karakız’ı bir türlü bulunduğu yerden alamadık. Sekiz gündür adacıkta açtı. Her gün buraya gelip onu uzaktan izledim. Bugün Karakız’la yeniden doğdum. İneğimi kurtaran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bodrum AKUT Lideri Sadettin Uslu da her türlü canlının hayatını kurtaracak operasyonlar için 24 saat göreve hazır olduklarını belirtti.