3'üncü Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahneye çıkan İtalya Studio Festi topluluğu, cumhuriyet meydanında 'Gezegenler' adlı gösteriyi sahneledi. Saat 21.00 sıralarında müzik ve dansla başlayan gösteri, içi ışıklı, dev gezegen şeklindeki balonlarla uçurulan 2 balerinin havadaki gösterisiyle devam etti. İki dev vinç arasına gerilen çelik tellerle yerden 12 metre havada süzülen dansçıların uçması, herkesi heyecanlandırdı. Ardından çok daha büyük balona asılı tek bir balerinin arada bir seyircilere dokunacak kadar aşağı inip çıkmasıyla yaptığı hava dansı, heyecanı zirveye çıkardı. Kostümlerin renkliliği gösterinin ateşini yükseltti.

Renkli gösteriye tanıklık edenler, gösteriyi cep telefonlarından sevdiklerine canlı olarak aktardı. Günlerce prova yapan 8'i balerin 35 kişilik İtalyan topluluğa, Antalya'dan 8'i konservatuvar öğrencisi 40 kişilik oyuncu, teknik ve idare kadrosu katkı koydu.

ANONS ÜZERİNE MEYDAN BOŞALDI

Meydanı dolduran yaklaşık 5 bin kişi, tiyatro gösterisinin finaline doğru yapılan 'Güvenliğiniz için meydanı sağ tarafınıza doğru boşaltın' anonsu üzerine şaşkına döndü. Şüpheli paket ihbarı nedeniyle İtalya Studio Festi'nin gösterisi erken sonlanırken, meydan kısa sürede boşaltıldı.

Alana gelen bomba imha polisi, özel elbisesini giyip şüpheli paketin yanına gitti. Gösterinin yarım kalmasına neden olan paketin boş termos olduğunun anlaşılması üzerine güvenlik ekipleri rahat nefes aldı. Termosu alan bomba imha ekibi, araçlarına binerek meydandan ayrıldı. Bu sırada İtalya Studio Festi dansçıları cep telefonlarıyla ailelerini arayarak, yaşadıklarını anlattı. Korkuları yüzlerine yansıyan dansçılar, uzun süre tedirginliği üzerlerinden atamadı. Gösterinin finali ise yapılmadı.

İtalya, Rusya, KKTC, Romanya, Çin Sokak Tiyatrosu, İsviçre, Hollanda ve Türkiye'den İstanbul, Trabzon ile Ankara Devlet Tiyatrosu gruplarından birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak festival, 25 Mayıs'ta sona erecek.

İL(HA/SSA)